Plantați în amintire! Parcul de mesteceni de lângă fostul hipodrom este unul cu totul și cu totul special

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojul are, de sâmbătă, 5 noiembrie 2022, un nou parc, unul de mesteceni, cu totul și cu totul special.

Asociația „Zi de bine” și Melania Medeleanu au inaugurat, la Lugoj, primul parc memorial din țară. O sută de mesteceni au fost plantați în parcul din zona fostului hipodrom al orașului. 100 de mesteceni împreună cu 100 de povești nemuritoare. În centrul parcului se află un Ginkgo Biloba, denumit și arborele vieții.

La inaugurarea parcului, care își propune să păstreze vie memoria unor oameni care au lăsat un gol imens în inima celor dragi, au participatZeci de persoane. Fiecare copac plantat are un un cod QR, care, scanat cu telefonul sau tableta, va duce către o poveste de viață publicată pe site-ul www.plantatiinamintire.ro.

Pe mestecenii plantați o să gășiți poveștile fostului mare antrenor de lupte Emil Vanea, fostului patron de la Gammet, Grazianilo Castagner, a fostului mare medic pediatru lugojean, Ioan Borchescu, dar și a fostei academiciene Zoe Dumitrescu Bușulenga, dar și pe cele ale altor oameni cunoscuți, sau mai puțini cunoscuți din Lugoj, ori din alte orașe.

Parcul se află la marginea orașului și se întinde pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați, puși la dispoziție de către Primăria Lugoj. Proiectul a debutat la Lugoj, însă va fi extins în 2023 și în alte orașe: Oradeași București.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank, au oferit 50.000 de euro pentru acest proiect.

„Ne temem de plecarea noastră, dar ne temem uneori și mai mult de plecarea celor pe care îi iubim. Când cineva drag se duce, începe una dintre cele mai mari, profunde și complexe suferințe umane. Proiectul «Plantați în amintire» vine cu o mare încărcătură emoțională. Scopul acestui proiect este ca acele emoții adunate, poate de prea mult timp, să nu rămână încuiate în suflet, ci să fie sădite la rădăcina unui copac. După plantarea tuturor arborilor și finalizarea întregului parc, ne vom putea plimba pe alei și ne vom odihni la umbra copacilor-dor”,

au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845. Mai multe metode pe https://www.zidebine.ro/doneaza

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.