Lugojul nu va avea Târg de Crăciun în acest an

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojul nu va avea un Târg de Crăciun ca în anii precedenți, în Piața Drăgan din oraș. Bogdan Blidariu, noul primar al orașului, spune că piața din centrul orașului va rămâne fără căsuțe în acest an, primăria dorind să oprească definitiv comerțul cu obiecte care nu aveau legătură cu sărbătorile de iarnă.

În schimb, o asociație va organiza evenimente cu tematică de Crăciun într-un parc din municipiu. Asociația va folosi inclusiv căsuțele pentru ateliere pentru copii, cu tematică de sărbătoare. Totodată luminițele de Crăciun vor fi montate preponderent în zona parcului ce va găzdui evenimentele de sărbătoare.

„Asociația FOA a obținut o finanțare în acest an, iar în cursul lunii decembrie vor organiza mai multe evenimente în Parcul „George Enescu”, în spiritul sărbătorilor. O să concentrăm întreaga activitate în zona parcului, inclusiv iluminatul de sărbători. În Piața Drăgan va avea loc comerț cu produse specifice de Sfântul Nicolae, între 1 și 6 decembrie. Acele căsuțe erau umplute cu tot felul de produse care nu aveau legătură cu sărbătorile, așa că am decis să le folosim mai bine pentru ateliere de creație pentru cei mici”,

a declarat Bogdan Blidariu pentru Lugojeanul. Programul celor de la FOA va cuprinde ateliere, seri de colinde, dar și concerte de sărbători cu artiști din oraș și din zona de vest a țării.

„Activitățile noastre artistice încep pe 1 decembrie și se încheie pe 24, vor fi în fiecare zi de weekend concerte, aducem trupe din oraș și din afară, duminica vom avea coruri, iar în timpul săptămânii vor fi școlile, grădinițele, asociațiile care vor să țină programe artistice care vor să țină concerte, să recite poezii, orice cu tematică de sărbătoare. Vom avea și ateliere pentru copii, Colțul lui Moș Crăciun, sunt activități diferite”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Flavia Căpraru, de la FOA.

După cum Actualitatea v-a informat la vremea respectivă, în cadrul celei de-a doua sesiuni de finanțare pentru activități culturale nonprofit de interes local pe anul 2022, Asociația FOA – Fusion of Arts a primit pentru „Festivalul sărbătorilor de iarnă” 250.000 de lei, cea mai mare sumă alocată din bugetul local pentru proiectele depuse.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.