Dublă aniversare la Balinţ

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 16 mai, în comuna Balinţ au fost aniversate satele Balinţ şi Fădimac la aniversarea a 530 de ani de atestare documentară, 1488 – 2018. Activitatea  a fost organizată de Şcoala Gimnazială din Balinţ în colaborare cu Şcoala Gimnazială din Bethausen, cu sprijinul Primăriei şi în parteneriat cu Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere „Lt. erou P.Laţcu” din Lugoj.

Manifestarea s-a desfăşurat în căminul cultural din Balinţ, printr-un spectacol militar comemorativ, desfăşurat cu ajutorul a 42 de eleve din cele două şcoli, membre ale Detaşamentului de Fete din Lugoj.

Profesoara Mihaela Kristof, directoarea școlii, a avut cuvântul de deschidere, iar doi elevi (Raul Cârpaci şi Florin Muntean) au devenit în mod simbolic primari de o zi ( elevele Raluca Craiovan şi Aurora Ciudoiu, ca „secretare”, le-au aşezat eşarfa tricoloră pe umăr).

Dănuţ Craşovan, primarul în funcţie, i-a felicitat, a urmat apoi un spectacol şi felicitarea colonelului în retragere, profesor, veteran de război, Nicolae Streian, de către reprezentanta Detaşamentului Păuliş.

Moderator a fost profesor Eugen Kristof, iar armata regală română a fost reprezentată de Larisa Wolf,  Denisa Cut, Dragana Babici, Giorgiana Munteanu, Denisa Blaj, Cut Maria şi Maria Todea, cea sovietică de Daiana Sintescu, Cristeana Sârbu, Sonia Olaru, Dana Iacobescu, Malvina Cinca, Minodora Tomoni şi Maria Pişten, cea iugoslavă de Valentina Cut, Denisa şi Mihaela Caşciar, armata germană de Marinela Casian, Gabriela Bălănescu, Amalia, Isabela Bosioc şi Larisa Oima, cea ungară de Ana Bălănescu, Alexandra Crăciunescu şi Andreea Cipei, armata americană de Lucica Biro, cea britanică de Giorgiana Iureca, armata franceză de Denisa Paulescu, cea poloneză de Denisa Capra, cea italiană de Daiana Costinaş, cea finlandeză de Timeea Negruş, iar slovacă de Larisa Tutula şi bulgară de Andreea Borca.

La manifestare au fost prezenţi preoţii Ioan Şandru şi Cristian Olariu, din Balinţ, şi preotul din Fădimac, Vasile Dărăbanţu.

Alexandru BARANYAI

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.