Peste 250 de lugojeni vor fi prezenți la vizita Papei

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Vizita Papei Francisc în România, care va avea loc în perioada 31 mai-2 iunie, nu a rămas fără ecou în rândul lugojenilor. Peste 250 de credincioși greco-catolici și romano-catolici au dorit să participle la slujbele oficiate de Sfântul Părinte. Cu această ocazie, Episcopia Greco-Catolică de Lugoj a organizat un pelerinaj, pentru credincioșii care vor să ia parte la ceremonia religioasă de duminică, de pe Câmpia Libertății de la Blaj. Lugojenii s-au înscris din timp pentru pelerinaj, ca dovadă faptul că listele s-au închis în urmă cu o lună. La întâlnirea cu Papa Francisc pe tărâm românesc se vor duce de la Lugoj peste 150 de greco-catolici. Deplasarea se va face cu trei autocare, care vor porni duminică dimineața la ora 2.30 de la Parcul George Enescu. În plus, vor mai fi lugojeni care vor parcurge drumul cu mașinile proprii.

 “Referitor la vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România, din cadrul Episcopiei Greco- Catolice se va realize un pelerinaj la Blaj, pentru data de 2 iunie, atunci Sfântul Părinte Papa Francisc îi va beatifica pe cei șapte episcopi martiri greco- catolici care au fost uciși din ură față de credință. Cu această ocazie, de aici de la Lugoj, de la Catedrala Greco- Catolică, se va organiza un pelerinaj, la care vor participa peste 150 de persoane. Plecarea în acest pelerinaj se va face de la Parcul George Enescu, duminică dimineața, la ora 2.30. Acolo va fi adunarea și de acolo se va pleca spre Blaj. Este preconizat să se ajungă la Blaj în jurul orei 7 dimineața, deoarece începând cu ora 8, pe Câmpia Libertății va începe programul cultural-religios în cadrul căruia se va oficia și Sfânta Liturghie de beatificare și această liturghie va fi pontificată de Sfântul Părinte Papa Francisc”, a declarat Monsenior Angelo Pop, vicar general la Episcopia Greco-Catolică de Lugoj.

 Și credincioșii romano catolici din Lugoj vor să îl întâmpine pe Sfântul Părinte. Aceștia sunt împărțiți în două grupuri și se vor alătura credincioșilor din Timișoara, pentru a pleca împreună.

La această întâlnire cu Sfântul Părinte, și noi credincioșii romano- catolici ne pregătim să participăm. Sunt două grupuri mai mari de credincioși. Un grup de 65 de persoane va merge cu credincioși din toată diaceza și va pleca din Timișoara mâine la prânz și va ajunge sâmbătă dimineața la ora 5, pentru a putea participa la sfânta liturghie de la ora 11. Celălalt grup, de 35 de credincioși, vor participa la întâlnirea cu Sfântul Părinte de la Blaj, de duminică și vor pleca cu un autobuz, cu alți credincioși romano- catolici din Timișoara”, a declarat Titi Dumitresc, paroh romano- catholic de Lugoj.

 Din Dieceza de Timișoara vor participa la Sfintele Liturghii de la Șumuleu Ciuc și Blaj, peste 1.400 de credincioși.

Alina DAMIAN

Papamobilul pentru vizita Sanctității sale Papa Francisc în România a fost conceput de uzina Dacia și SPP, în urma unei analize riguroase, informează reprezentanții SPP

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.