Doi lugojeni au chemat ambulanța pentru…mușcături de căpușe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Căpușele crează probleme și în acest an lugojenilor. Tot mai mulți oameni se prezintă la Spitalul Municipal din localitate mușcați de căpușe. Media este de 2/3 pacienți pe zi, însă în weekend numărul este mai mare, pentru că atunci oamenii ies mai mult la iarbă verde. Medicii îi sfătuiesc pe pacienți ce trebuie să facă dacă se trezesc mușcați de neplăcuta insectă și cum pot preveni asemnea situații.

Dacă merg în pădure și iarba este înaltă, să aibă pantaloni lungi , să fie atenți când trec pe sub pomi. Ele se lipsesc abia după patru ore, iar dacă s-au ales cu o căpușă, să se prezinte ca să le putem extrage fără să încerce extracția acasă, pentru că de obicei le rup tentaculele și atunci sunt mai greu de extras. Timpul în care trebuie să se prezinte de la mușcătură este de 24, 48, chiar 72 de ore. După aceea necesită o doză de antibiotic. Deci în primele 72 de ore nu se întâmplă absolut nimic”, a declarat Monica Ocnariu, medic- șef CPU. 

Medicii de la Urgență au avut parte de situații mai speciale în weekend, atunci când două persoane au solicitat ambulanța pentru că au fost mușcați de căpușe, lucra care nu este recomandat, pentru că nu reprezintă o urgență.

Rog populația să nu cheme ambulanța pentry mușcătura de căpușă. Chiar în weekend am avut două cazuri care au solicitat ambulanța pentru acest lucru și nu este în regulă, pentru că nu e cazul, nu reprezintă o urgență”, a mai spus Monica Ocnariu.

În intervalul mai–septembrie sunt înregistrate cele mai multe cazuri de muşcături de căpușă. Există mai multe șanse să fii mușcat de căpușă în zonele cu iarbă, tufișuri și pădure, căci căpușele preferă solul umbrit și umed.

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.