Echipamente fiscale indispensabile din dotarea unui magazin

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

sursa foto: https://pixabay.com/photos/cash-register-machine-old-1572126/

Utilizarea echipamentelor fiscale este obligatorie pentru toți operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul sau prestări de servicii direct către populație, conform OUG nr. 28 / 1999 republicată, cu toate modificările și completările ulterioare. Obligația revine atât societăților comerciale, cât și persoanelor fizice autorizate sau independente, întreprinderilor individuale sau familiale care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar. Funcționarea aparaturii de marcat fiscale este obligatorie. Pentru a preveni tentativele de evaziune fiscală prin scoaterea temporară din funcțiune a dispozitivelor fiscale, statul obligă comercianții să încheie contracte de service în garanție și post-garanție cu societăți specializate și acreditate în acest domeniu. Pe https://www.datecs.ro/ găsești case de marcat și o gamă completă de echipamente adaptate nevoilor afacerii tale, precum și intervenții și contracte de service în întreaga țară. În cazul unei defecțiuni, în calitate de operator economic ai obligația de a înregistra într-un registru special, întocmit în acest sens, toate tranzacțiile efectuate, oferind clienților chitanțe și facturi. După remedierea de către personalul autorizat, datele din registru sunt introduse în memoria fiscală.

Casa de marcat

Casa de marcat fiscală cu jurnal electronic înregistrează toate tranzacțiile pe care le efectuezi și stochează informațiile în memoria aparatului. Raportul Z și copiile bonurilor emise sunt tipărite automat la finalul fiecărei zile, lucru ce duce la o înregistrare mai ușoară a documentelor contabile și fiscale obligatorii. Dincolo de obligativitatea legală a acestui dispozitiv, informațiile pe care le înregistrează facilitează activitatea angajaților tăi, oferind clienților un plus de siguranță cu privire la legalitatea tranzacției efectuate.

Sistemul POS

Plata cu cardul este din ce în ce mai preferată de români, în special datorită lipsei grijii alimentării permanente cu numerar. Tranzacțiile cu cardul de credit sau debit sunt comode pentru client și pentru casier și benefice pentru activitatea contabilă a afacerii tale. Pasionații de tehnologie preferă să plătească cu telefonul, portofelul electronic sau alte gadgeturi, iar sistemul POS vine în întâmpinarea acestei dorințe.

Cititorul de coduri de bare

Între accesoriile casei de marcat, cititorul de bare ajută cel mai mult la eficientizarea resurselor umane și de timp. Inventarul, stocurile și tranzacțiile se fac mult mai ușor datorită acestui instrument, aducând beneficii clienților care petrec mult mai puțin timp la casă, dar și administratorului afacerii care are o evidență clară a produselor din raft și a celor vândute. Diversitatea produselor din piața de profil te ajută să găsești cititorul de bare potrivit afacerii tale, în funcție de specificul acesteia. Ai de ales între cititoare de bare fixe sau mobile, cu fir sau wireless, cu laser sau CCD.

Imprimanta fiscală

Imprimanta fiscală și aplicația software potrivită poate fi mișcarea de marketing câștigătoare pentru afacerea ta. Alăturată unei case de marcat, aceasta oferă informații superioare clienților cu privire la produsele pe care le achiziționează. Denumirile mai lungi de produse sau mesajele promoționale sunt detalii pe care clienții le apreciază atunci când ajung la casă pentru a plăti. În plus, imprimata fiscala permite introducerea unor cote diferențiate de TVA și modalități diverse de plată.

Sertarul cu bani

Pentru plățile în numerar, sertarul cu bani este instrumentul care ușurează mult activitatea casierului și scade timpul de așteptare al clientului la casă. Din punct de vedere al siguranței, banii sunt tot timpul la adăpost. În interior, sertarul este bine organizat, astfel încât oferirea restului este mult mai facilă, mai ales dacă sertarul este asociat unui aparat fiscal care afișează automat calculul încasărilor. De asemenea, instalarea unor aplicații software dedicate limitează deschiderea sertarului doar la sincronizarea cu o operațiune de încasare sau oferire a restului datorat, fapt ce securizează și mai mult numerarul.

Casa de marcat și dispozitivele auxiliare pe care le alegi te ajută să eficientizezi munca angajaților și să oferi clienților o experiență plăcută la cumpărături, convingându-i să revină în magazinul tău.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.