Peste 1,2 tone de cocaină au fost capturate la bordul unei nave, în largul Insulelor Canare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O încărcătură de peste o tonă de cocaină a fost confiscată de Poliţia spaniolă. Drogurile au fost descoperite la bordul unui velier, în largul Insulelor Canare, a anunţat duminică Ministerul Finanţelor din Spania.

Peste o tonă de cocaină a ajuns în mâinile poliţiştilor spanioli, după ce au percheziţionat un velier sud-american, în largul Insulelor Canare. Acţiunea a avut loc la bordul unei ambarcaţiuni care naviga în apele internaţionale, la vest de arhipelagul turistic, precizează Ministerul Finanţelor din Spania.

Operaţiunea, efectuată de autorităţile vamale spaniole şi franceze, a scos la iveală peste 1.200 de kilograme de cocaină de provenienţă sud-americană.

Drogurile urmau să ajungă în Peninsula Iberică. Marfa se afla pe puntea vaporului care ”naviga fără pavilion”, potrivit ministerului, care precizează că a reperat ambarcaţiunea „cu ajutorul cooperării internaţionale”.

Potrivit oficialilor spanioli, două persoane se afau la bordul velierului, la momentul interceptării – un spaniol şi un italian. Ambii bărbaţi au fost reţinuţi „fără să opună rezistenţă”, mai precizează ministerul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.