„Lacul de deasupra oceanului”, un fenomen spectaculos din Insulele Feroe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de iluziile optice. Dar si mai fascinant este când ele apar în natură. Văzut dintr-un anumit unghi, lacul Sørvágsvatn din Insulele Feroe oferă una dintre cele mai spectaculoase astfel de iluzii.

Cunoscut si sub numele de Lacul Leitisvatn, este cel mai mare lac de pe Insula Vágar. O imagine surprinsă dintr-un anumit unghi face ca lacul să pară mult mai sus decât Oceanul Atlantic, la acelasi nivel cu versantul asimetric al insulei.

Cei care văd fotografia pot spune chiar că lacul stă pe o pantă lină, desi se află la 30 de metri deasupra nivelului mării. În realitate este vorba doar de o iluzie optică de mare efect.

Stânca din faţa lacului, corelată cu unghiul din care a fost făcută fotografia, fac ca lacul să pară situat la o altitudine de sute de metri. Iluzia este accentuată si de faptul că lacul este înconjurat de versanti care ating înăltimi între 252 si 376 de metri de o parte si de alta si care ascund vederea în unghiuri diferite.

Lacul Sørvágsvatn şi restul Insulelor Feroe sunt situate între Islanda şi Norvegia. Regiunea cunoscută pentru fiordurile, peisajele spectaculoase si formaţiunile stâncoase reprezintă un adevărat magnet pentru iubitorii de natură.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.