Ludovic Orban este susţinut de 41 de parlamentari pentru funcţia de premier

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ludovic Orban este susţinut de 41 de parlamentari PNL pentru numirea în funcţia de premier, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată.

„România se află într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru şi soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament. Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice”, se arată într-o scrisoare deschisă transmisă marţi de cei 41 de liberali.

Ei se delimitează „de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic şi social, care nu poate continua, ţinând cont de aşteptările societăţii româneşti”.

În opinia acestora, „România este în faţa unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 şi de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului”.

De asemenea, se arată în scrisoare, „este previzibil faptul că situaţia sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu preţul pierderii vieţii tot mai multor persoane”.

Cei 41 de parlamentari liberali afirmă că acestei crize sanitare i se suprapune o evoluţie economică „extrem de dificilă”, determinată de creşterea preţurilor la energie în perioada sezonului rece şi de erodarea puterii de cumpărare.

Ei fac apel la „soluţionarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice şi învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcţiune imediat şi să facă faţă conjuncturii extreme în care se află România”.

Semnatarii scrisorii susţin că Ludovic Orban este „cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare şi să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru”, în contextul în care este „reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală”.

„Facem apel la maturitate politică şi înţelepciune din partea tuturor actorilor politici şi parlamentarilor Partidului Naţional Liberal, precum şi din partea celorlalte formaţiuni politice parlamentare care şi-au exprimat dorinţa de a continua guvernarea alături de PNL prin susţinerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru”, concluzionează cei 41 de parlamentari PNL.

Un deputat de Timiș semnează scrisoarea deschisă prin care se cere susținerea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier

Claudiu Chira, deputat de Timiș, alături de alți 40 de parlamentari, semnează o scrisoare deschisă prin care se cere susținerea lui Ludovic Orban ca premier.

Cei 41 de parlamentari PNL, printre care se află și Claudiu Chira, deputat de Timiș, spun că este nevoie de o soluție rapidă pentru ieșirea din criza politică, iar pentru asta propun refacerea coaliției cu UDMR și USR, cu Ludovic Orban premier.

Conform acestora, România se află în fața unui dezastru umanitar, determinat de impactul pandemiei și de incapacitatea guvernului de a lua din timp măsurile necesare pentru a face față situației. În plus, crizei din domeniul sanitar, spun parlamentarii PNL, i se adaugă o evoluție economică dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie și de scăderea puterii de cumpărare.

„Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului”, arată parlamentarii în scrisoarea deschisă.

Scrisoarea este semnată de:

Corneliu Olar Deputat
Sorin Bumb Senator
Ioan Cristina Senator
Adrian Miuțescu Deputat
Dănuț Bica Senator
Cătălina Ciofu Deputat
Elena Hărătău Deputat
Ioan Cupșa Deputat
Diana Morar Deputat
Ovidiu Iosif Florean Senator
Alexandru Popa Deputat
Cristina Vecerdi Deputat
Dumitru Flucuș Deputat
Adrian Oros Senator
Sabin Sărmaș Deputat
Bogdan Bola Deputat
Gabriel Plăiașu Deputat
George Scarlat Deputat
Onuț Atanasiu Deputat
Nicolae Giugea Deputat
Ion Iordache Senator
Luminița Barcari Deputat
Alexandru Kocsis Deputat
Sorin Năcuță Deputat
Daniel Gheorghe Deputat
Ervin Molnar Deputat
Alexandru Nazare Deputat
George Ionescu Deputat
Constantin Șovăială Deputat
Christine Tellmann Deputat
Costel Barbu Deputat
Claudiu Chira Deputat
Claudia Banu Senator
Iulian Mihai Bîca Senator
Ion Ștefan Deputat
Ionel Dancă Deputat
Raluca Ioan Senator
Violeta Alexandru Deputat
Antonel Tănase Deputat
Viorel Badea Senator
Valentin Făgărășian Deputat

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.