Performanță istorică! CSM Lugoj a câștigat Supercupa României la volei feminin, primul trofeu din istoria clubului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Performanță istorică pentru echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Lugoj. CSM Lugoj a avut un weekend de vis la Mioveni. Echipa a reușit să cucerească trofeul Supercupei României la volei feminin.

În finala disputată duminică, la Mioveni, și transmisă în direct la TVR 3, formația lugojeană, pregătită de Uglješa Šegrt, a învins cu scorul de 3-0 (25-21, 25-23, 25-22) pe CSO Voluntari.

La capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute, CSM Lugoj a cucerit Supercupa României la volei feminin, ediția 2022, primul trofeu din istoria sporturilor de echipă din Lugoj.

Cu 22 de puncte, Ruban (Azerbaidjan), una dintre extremele învingătoarelor, a fost cea mai bună marcatoare a meciului. Ea a fost urmată de Aliona Martiniuc, din Republica Moldova, (9 puncte).

Au jucat pentru CSO Voluntari: Chausheva (9), Uattara (9), Nneka Onyejekwe (8), Hippe (8), Vukovic (6), Koprivica (3), White (3), Kapelovies (2), Motroc (2), Babaș (1), Vereș (libero). Nu au jucat: Vicet Campos, Kosinski (libero). Antrenor: Milan Ljubicic.

Au jucat pentru CSM Lugoj: Ruban (22), Martiniuc (13), Gemănariu (9), G. Popa (8), Bezhandolska (5), Grbic (2), Străchinescu (1), Popovic (libero). Nu au jucat: Rus, Anghelache, Ad. Popa (libero). Antrenor: Ugljesa Segrt.

Titlul de MVP a fost acordat componentei formației CSM Lugoj, Georgiana Popa.

CSM Lugoj a reușit, în debut de sezon, un turneu Final Four de excepție, câștigând ambele meciuri disputate la Mioveni:

  • 3-1  (25-22, 23-25,28-26, 25-23) cu campioana României, CSM Volei Alba Blaj, în semifinale;
  • 3-0 (25-21, 25-23, 25-22) cu CSO Voluntari 2005, medaliata cu bronz în ediția trecută a Diviziei A1, în finala competiției.
Georgiana Popa a primit trofeul cuvenit MVP-ului Supercupei României din partea Ministrului Sportului, Eduard Novak

Partida a fost urmărită de la tribuna oficială, de Ministrul Sportului, Eduard Novak, care a acceptat invitația conducerii Federației Române de Volei pentru a asista la acest meci. Mai mult, a făcut și premierea echipei învingătoare, alături de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, le premiază pe câștigătoarele Supercupei României
Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.