Autoliv va produce piese pentru mașinile electrice Tesla

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Compania Autoliv, cel mai mare producător de airbaguri din lume, va realiza la Lugoj componentele pentru mașinile electrice Tesla. Cererea Tesla este recentă, compania americană încercând să mute o mare parte din producție din Asia în Europa.

Autoliv este o companie suedezo-americană din domeniul siguranței automotive, realizând airbaguri pentru mai toate companiile de autoturisme din lume. Autoliv are peste 68 de mii de angajați în 27 de țări, inlcusiv România, dintre care 6000 sunt angrenați în dezvoltare și inginerie.

Compania deține 20 de circuite de testare, mai mult decât oricare alt producător de airbaguri din lume. La Lugoj, compania se află în plină expansiune, construind o țesătorie nouă cu peste 30 de milioane de lei.

Tesla este compania principală a lui Elon Musk, cel mai bogat om din lume. Producătoare de mașini electrice, Tesla Motors este denumită după inginerul electrotehnician și fizician Nikola Tesla.

Tesla Roadster folosește un motor electric făcut după design-ul lui Tesla din 1882. Tesla Roadster este prima mașină a companiei, totodată prima mașină de volum care folosește acumulatoare cu celule Li-Ion și prima mașină de producție care are o autonomie mai mare de 320km. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.