Pelerinaj naţional. Relicva Sfântului Anton de Padova ajunge şi la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 7 mai – 13 iunie 2018, la propunerea Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România și a redacției revistei Mesagerul Sfântului Anton, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, va avea loc Pelerinajul antonian, sub motto-ul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”.

În cadrul pelerinajului, recliva Sfântului Anton de Padova va poposi în mai multe parohii romano-catolice și greco-catolice din țară, „oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales, pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată”.

Evenimentul are loc la 25 de ani de la publicarea primului număr în limba română al revistei franciscane „Mesagerul Sfântului Anton” și se încadrează în celebrările centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

Iată programul zilei de miercuri, 9 mai 2018, la Catedrala Greco-Catolică „Pogorârea Spiritului Sfânt” din Lugoj: Primirea relicvei – ora 7:30; Sfânta Liturghie (Arhierească) – ora 8:00; Rugăciuni către Sfântul Anton; Sfânta Liturghie Romano-Catolică – ora 11:30; Sfântul Rozariu; Sfânta Liturghie – ora 13:15; Binecuvântarea Euharistică; Procesiune în jurul Catedralei cu Relicva Sfântului Anton – ora 15:00.

AL PRESS

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.