Pe agenda municipalităţii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ În această perioadă sunt în curs de desfășurare lucrări la o serie de obiective de investiții demarate de către municipalitate.

♦ Continuă lucrările la proiectul de reabilitare a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului, nr. 8 A, acolo unde se va amenaja noul sediu al Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj. A fost înlocuit acoperișul și au fost finalizate lucrările la luminator, în partea din spate a clădirii. Reabilitarea fațadei este în stadiu avansat de execuție. A fost aplicată tencuiala decorativă. În interior se execută lucrări la înstalația electrică și la instalația sanitară. De asemenea, se execută lucrări la casa liftului, urmând să fie instalat un lift pentru persoane cu dizabilități.

♦ Continuă și lucrările de reabilitare a Ștrandului Municipal. S-au montat instalațiile hidraulice (pompe și filtre). S-a realizat branșamentul electric. A fost montat linerul în cele două bazine. În prezent se montează gresia pe marginea râului, pe platforma bazinului și pe terasa de deasupra saunelor și se montează balustrada. Luni, 16 iulie au început probele la instalațiile hidraulice aferente bazinului principal și bazinului de sărituri. În perioada următoare se va trece la achiziționarea prin procedură simplificată a mobilierului cu care va fi dotat ștrandul (șezlonguri, umbrele, măsuțe, diferite atracții pentru copii). La bazinul cu tobogan se toarnă cuzineții de susținere a toboganului urmând ca în perioada imediat următoare să se construiască turnul pentru tobogan.

♦ Sunt în curs lucrările la lotul 2 al drumului Tapia – Armădia. S-au efectuat probele de verificare a compactării substratului și urmează așternerea și compactarea unui strat de 25 cm de piatră concasată. După compactare se va turna stratul de asfalt.

♦ S-au încheiat lucrările de refacere a stratului de uzură pe splaiul Tinereții și strada Lăcrămioarelor. Aceste două străzi fac parte dintr-un lot de 8 străzi care vor fi asfaltate în perioada următoare. În prezent se desfășoară lucrări pregătitoare pe strada Gării unde vor fi ridicate capacele de canal. Strada urmează să fie asfaltată.

♦ Referitor la lucrările de reparații prin plombare a străzilor asfaltate, a fost acoperită o suprafață de 8.100 mp din totalul suprafeței de 9.000 mp prevăzută în contract. Restul, în suprafață de 900 mp, urmează să fie realizat în cea de-a doua parte a anului.

♦ A demarat refacerea marcajelor rutiere longitudinale și transversale din municipiu pe o suprafață totală de 5.500 mp.

♦ S-au încheiat lucrările de reabilitare a celor două alei centrale din Parcul Gării Pavajele însumând o suprafață de 1.100 mp.

♦ Sunt în curs de execuție și lucrările de reparații a străzilor pavate. Au fost finalizate străzile Herendeștiului și Tiberiu Brediceanu, în prezent lucrările desfășurându-se pe str. Rahovei urmând să continue pe strada Rarău.

♦ În ceea ce privește repararea străzilor balastate, s-au finalizat lucrările pe toate străzile prevăzute, respectiv Cernabora 1, 2 și 3, Fagilor, Spinanței, Cloșca, Cartier MAN, Agriculturii, Moara Șpănească, pe o porțiune din strada Traian Vuia și sat Tapia.

Mai multe în ediția tipărită:
în Lugoj, la toate chioșcurile de difuzare a presei,
și în magazinele partenere din zona de est a județului.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.