O tânără şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut de la etaj, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă după-amiază, 8 septembrie 2018, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj, o tânără, în vârstă de 20 de ani, care locuia în centru de mai bine de 10 ani și care avea probleme psihice, dar nu foarte grave, a căzut de la etaj.

Tânăra a fost găsită inconștientă, lângă zidul clădirii, în dreptul ferestrei de la camera în care locuia, la primul etaj, și, cu toate eforturile medicilor, care au efectuat zeci de minute manevre de resuscitare, și-a pierdut viața.

Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia, o anchetă internă fiind demarată și de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Conform polițiștilor, primele date conduc la ipoteza unui accident. Tânăra în vârstă de 20 de ani se afla în curtea centrului, împreună cu mai mulţi copii şi cu supraveghetorul de serviciu. La un moment dat, fata a cerut pedagogului să îi permită să meargă la toaletă. Acesta a lăsat-o să meargă neînsoţită, mai ales că tânăra era internată în centru de mai mulţi ani şi era apropiată de angajaţi. Tânăra s-a dus în camera ei, iar după câteva minute, toţi cei aflaţi în curte au auzit un zgomot şi au alergat să vadă ce s-a întâmplat. Fata zăcea inconştientă lângă zidul clădirii, în dreptul ferestrei de la camera în care locuia, la primul etaj.

Angajaţii au sunat imediat la numărul de urgenţe 112 să ceară ajutor, însă în ciuda tuturor eforturilor medicilor, tânăra n-a mai putut fi salvată, astfel că echipa de intervenţie a fost nevoită, după câteva zeci de minute de resuscitare, să declare decesul fetei.

Tânăra locuia în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj de mai bine de zece ani. Avea probleme psihice, însă nu foarte grave. Deşi avea deja vârsta de 20 de ani, ea era în continuare tratată în instituţie, întrucât urma o şcoală, iar potrivit legii, se poate prelungi măsura protecţiei statului până la 26 de ani pentru tineri aflaţi în dificultate.

(A. P.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.