53 de imigranţi ascunşi printre butoaiele cu miere dintr-un TIR

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În noaptea de luni spre marți, polițiștii de frontieră din vestul țării au descoperit zeci de migranți ascunși într-o mașină de marfă, în încercarea de a trece vama în Ungaria.

La punctul de trecere a frontierei Nădlac au fost prinse 53 de persoane din Irak, Iran şi Palestina care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar încărcat cu butoaie cu miere de albine. Autovehiculul era condus de un cetățean român de 46 de ani, iar mașina era și ea înmatriculată în România.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, miere de albine pentru o societate comercială din Germania. ”În interiorul camionului au fost descoperite ascunse 53 de persoane, dintre care 32 bărbaţi, 5 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii între 9 luni şi 17 ani.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră”, spun polițiștii. Migranții au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

(A. P.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.