O propunere de 210.000 de lei: „Orașul Jazz” să se desfășoare în centrul rustic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Nicolae SILADE 

Proiectul „Orașul Jazz”, aflat la a doua ediție, este finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj cu suma de 210.000 de lei. Anul trecut, același proiect a tocat 198.000 de lei de la bugetul local pe un festival de trei zile, la care au participat maxim 30 de spectatori.

Luna iulie e plină de jazz (Bucharest International Jazz Competition, The Jazz Cave Festival, Gărâna Jazz Festival + alte șase concerte de jazz, desfășurate sau în curs de desfășurare în Peștera Ialomiței din Bucegi, Muzeul Municipal Curtea de Argeș și Centrul de Educație Schubz din Râșnov).

În majoritatea cazurilor, organizatorii au optat pentru zone montane, tocmai pentru a evada dintre blocuri și pentru a scăpa de canicula urbană. Organizatorii evenimentului de la Lugoj ne invită însă în perioada 22-24 iulie, când temperaturile urcă la peste 36 de grade, taman în centrul orașului.

Păi dacă e așa, noi propunem ca festivalul să se desfășoare într-un cadru oarecum mai rustic, în vestitul centru al orașului, care se potrivește de minune cu stilul jazz.

În plus, există deja acolo un gard, în care se poate deschide o poartă de intrare și una de ieșire. Probabil că nu vor fi doar 30 de persoane ca anul trecut, probabil vor fi 300, probabil vor fi 3.000, dar încap sigur în acel țarc, așa cum pe marginile lui încap de aproape doi ani zeci de mii de lugojeni.

Mai propunem, dacă tot e vorba să-i găsim o utilitate țarcului din centrul orașului (sau centrul din țarcul municipiului), ca după marele festival de jazz să se amenajeze acolo, în fața Cinematografului Bela Lugosi, un cinema în aer liber. „Cinema în aer liber Claudiu Buciu”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.