O elevă din Lugoj reprezintă România la Olimpiada Europeană de Meserii

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O elevă talentată din Lugoj va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Gdansk 2023, din perioada 5-9 septembrie, unde tinerii din întreaga Europă concurează pentru a-și demonstra măiestria în diverse domenii.

Naomi-Lavinia Cărăbaș, elevă la Liceul Tehnologic Valeriu Braniște din Lugoj, va concura în secțiunea Tehnologia Modei.

„În luna februarie a acestui an, Liceul Tehnologic Valeriu Braniște a găzduit faza națională a concursului de meserii, iar în această fază națională, eleva de la Lugoj, Naomi Cărăbaș, a obținut locul întâi și implicit șansa de a participa la faza europeană. Împreună cu doamna Teslesevici Ileana, care s-a ocupat de pregătirea ei, din luna februarie până în momentul actual, fata a făcut o pregătire intensă, pentru că acest concurs pe meserii nu vizează doar competențele practice de cusut, ci pornește de la modul în care poți concepe un produs, până în momentul în care poți să-l pui pe un manechin. Totul se desfășoară la fața locului, în limba engleză, comunicarea cu toți ceilalți este în limba engleză”,

a declarat Cosmin Gheorghe, directorul liceului lugojean, care a mai adăugat că s-ar bucura ca eleva să aducă României un rezultat bun, dar cel mai importantă este experiența câștigată în urma participării la o asemenea competiție.

Organizată de WorldSkills Europe și având peste 600 de competitori din 32 de țări, EuroSkillsGdańsk 2023 este o platformă prestigioasă pentru tinerii profesioniști să își pună în valoare abilitățile și cunoștințele în diferite meserii. Naomi-Lavinia Cărăbaș a fost selecționată pentru a reprezenta România în acest eveniment, unde va avea ocazia să își demonstreze priceperea în Tehnologia Modei.

Evenimentul, care se desfășoară o dată la doi ani, este susținut de experți din industrie și educație și reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii pasionați de meserii să-și arate potențialul într-un mediu competitiv și inspirator. În contextul în care România participă în 7 secțiuni diferite, tânăra din Lugoj va fi în mijlocul unei competiții impresionante și va avea ocazia să învețe și să se dezvolte alături de alți profesioniști în domeniul Tehnologiei Modei.

O profesoară din Lugoj, în comisia de experți

Cei peste 600 de competitori de la EuroSkills vor fi însoțiți de peste 500 de experți din industrie și din sectorul educațional din întreaga Europă. De cele mai multe ori, aceștia sunt și antrenorii tinerilor competitori.

Înscrierea în competiție a unui competitor, respectiv a unei echipe, presupune și înscrierea unui expert. La ediția de anul acesta, experții din partea României sunt:

Mecatronică: Prof. Univ. Dr. Ing. Luciana Cristea de la Universitatea Transilvania din Brașov

Integrare Roboți Industriali: Ing. Vlad-Mihai Feneșan de la FANUC Automation România

Proiectare Asistată de Calculator: Ing. Gheorghe Cazan de la Autodesk | Hofag Engineering

Design Grafic: Lect. Univ. Dr. Iuliu Duma de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

Dezvoltare Web: Ing. Alexandru Podariu, Head of IT &Graphic Departament la Biomimicry

Coafură și Frizerie (Hairdressing): Costel Vîlcu de la Keune Romania

Tehnologia Modei: Anca-Doina Teușan-Botea, reprezentanta a Liceului Tehnologic Valeriu Braniște din Lugoj.

Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.