Nu toţi lugojenii s-au prins în Hora Unirii din Piaţa Victoriei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ca în fiecare an, și miercuri, 24 ianuarie 2018, Primăria Municipiului Lugoj, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului, a organizat în sensul giratoriu din fața primăriei manifestarea prilejuită de Unirea Principatelor Române și intitulată „Hora Unirii din Piața Victoriei”.

Membrii Ansamblului folcloric Lugojeana au dat mână cu mână și s-au prins în horă cu cetățenii prezenți. Din păcate, de la acest important eveniment, organizat în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, an cu semnificații profunde pentru națiunea română, a lipsit o mare parte din reprezentanții partidelor politice. Au fost prezenți doar consilierii PSD, reprezentații Armatei, membrii asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere. În cuvântul său, primarul Francisc Boldea a spus: „Vă mulțumesc că sunteți în număr atât de mare aici, în Piața Victoriei. Sărbătorim azi 159 de ani de la Mica Unire. În țara lui Cuza, românii s-au unit pentru prima dată într-un stat capabil să-i apere. Unirea Mică de la 24 Ianuarie 1859 a precedat Unirea cea Mare. Acesteia îi dedicăm anul centenar 2018, care va fi marcat cum se cuvine și la Lugoj”.

Deși evenimentul îndemna la unire, dintre politicieni au fost prezenți doar consilierii PSD. Dansatorii Ansamblului folcloric ”Lugojana”, al Casei de Cultură a Municipiului, s-au prins în horă, invitând cetățenii prezenți să li se alăture. Momentul care cinstește Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 este un prim eveniment important organizat în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, an cu semnificații profunde pentru națiunea română.

Despre admin 6660 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

 1. Niciodata nu s-au prins in hora „toti lugojenii”.
  Exista mai multe cauze:
  – e, practic, imposibil sa-i prinzi „pe toti lugojenii” intr-o hora;
  – unii nu vor sa stea alaturi de organizatori si consilierii PSD;
  – altii considera ca pe atunci Banatul facea parte din Imperiul Austro-Ungar si Unirea nu cuprindea pe stabunicii lugojenilor care nu s-au prins in hora;
  In plus, articolul este ca o demascare din vremi apuse: uite cine nu e patriot, ci dusman 😛
  Daca articolul, din titlu, arata ca e vorba de consilierii ce nu au participat la festivitati, desi nu erau obligati, mai intelegeam revolta simpatizantilor pesedisti.
  Orice festivitate organizata de PSD este nociva sau ipocrita.
  I-ati vazut cum il jeleau pe regele Mihai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.