Motivele pentru care Ioan Ambruş a demisionat din PNL şi din Consiliul Local

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După cum vă anunțasem în numărul trecut al ziarului nostru, fostul președinte al Partidului Național Liberal Lugoj, Ioan Ambruș, a demisionat din PNL și din funcția de consilier local al municipiului Lugoj, locul său în Consiliul Local Lugoj urmând a fi ocupat de către Mariana Epure, care urmează pe lista de candidați a PNL Lugoj la alegerile locale din 2016. Într-o întâlnire cu ziariștii, care a avut loc în data de 16 ianuarie 2018, fostul președinte al liberalilor din Lugoj, Ioan Ambruș, a explicat care sunt motivele pentru care a luat această decizie.

Ioan Ambruș a fost membru al Partidului Național Liberal timp de 16 ani, însă, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a decis să demisioneze din partid și din funcția de consilier local, invocând „o grămadă de motive”, adunate pe parcursul ultimilor doi ani. „Consider că nu pot lucra cu indivizi care își urmăresc mai mult interesele proprii, decât interesele partidului”, a spus Ambruș, făcând o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat, în ultima perioadă, în cadrul organizației PNL din Lugoj.

„Înainte de alegerile locale nu am acceptat ca domnul Buciu, actualul președinte al PNL Lugoj, să candideze și să facă parte din biroul organizației. Propunerea de a candida a domnului Buciu a fost făcută de către domnul Marcel Vela și a fost susținută, până în ultima clipă înainte de alegeri, de domnul Alin Popoviciu, secretarul general al PNL Timiș. În urma rezultatelor obținute la alegerile locale, care nu au fost extraordinare, fiind obținute pe valul simpatiei pentru independenți și în care a făcut o campanie mai mult împotriva PNL-ului, decât împotriva PSD-ului, domnul Claudiu Buciu a fost numit, interimar, președinte al PNL Lugoj. Consider că e bine că am demisionat din PNL și pentru că adunarea generală de alegeri a fost făcută și acceptată de către domnul președinte Nicolae Robu cu un cvorum mai puțin existent și cu oameni cărați cu taximetrele, nu cu membri ai Partidului Național Liberal. Acele alegeri se puteau amâna, dar nu s-a dorit de către domnul președinte Robu, în special pentru că noi am solicitat o derogare de a candida pentru funcția de președinte și pentru alt birou, în comparație cu cel care a câștigat alegerile. Fiindcă de mai multe ori mi s-a cerut excluderea din PNL de către organizația Lugoj, reprezentată de 12-15 oameni în birou, pentru că alți membri PNL Lugoj nu mai are, această excludere a fost luată în discuție la Biroul Județean. Dar, pentru că s-a constatat că nu există voturi suficiente pentru ca să fiu dat afară din PNL, a căzut domnul Dan Miculeac (fost co-președinte al PNL Lugoj –n.r.), pentru că eu l-am susținut să facă parte dintr-un consiliu de administrație. Dar și domnul Miculeac a fost exclus total ilegal, pentru că la prima supunere la vot a avut voturi suficiente pentru a rămâne în PNL, dar la solicitarea domnului Robu s-au refăcut voturile și doar atunci a fost exclus. Propunerea ca eu să fiu exclus din PNL nu s-a mai supus la vot, pentru că eu am avut mai mulți susținători care au spus că nu sunt de acord cu excluderea, iar domnul președinte Robu a solicitat să mă transfer de la organizația Lugoj la organizația Timișoara, ca să înceteze discuțiile așa-zise în contradictoriu. Nu știu cum erau discuții în contradictoriu, pentru că eu nu am participat nici la ședințele PNL Lugoj, nici la alte festivități, în afară de faptul că nu am fost de acord să votez orice prostie propusă de unul și de altul în Consiliul Local.

Am condiționat plecarea la organizația PNL din Timișoara cu faptul de a rămâne consilier local în continuare, considerând că voturile pe care le-am adus eu PNL, cu experiența și notorietatea pe care le am în oraș, îmi dau dreptul să rămân consilier. Consider că și domnul președinde Ludovic Orban a făcut o greșeală la Timișoara, pentru că nu este niciunde în statut specificat că ești obligat să îți dai demisia din funcția de consilier dacă te muți în altă organizație, cu atât mai mult cu cât eu activitatea administrativă o desfășor în Lugoj. A fost o declarație sub presiune, iar dânsul, luat probabil pe nepregătite, a spus că trebuie să-mi dau demisia și, din acel moment, s-au făcut presiuni în continuare.

Am avut propunerea și solicitarea președintelui Nicolae Robu de a renunța la funcția de consilier local și să preiau funcția de secretar la Biroul Județean al PNL, cu drept de vot, dar am refuzat, pentru că eu consider că nu trebuie să faci politică pe ușa din dos.

În consecință, am făcut acest demers de a părăsi Partidul Național Liberal în totalitate, pentru că eu consider că nu pot lucra cu indivizi care își urmăresc mai mult interesele proprii, decât interesele partidului. Decât să le încurc lucrurile, consider că pot să fac mai mult pentru orașul Lugoj ca independent, decât ca membru PNL. După mine, PNL nu mai există astăzi în municipiul Lugoj. Există doar un singur om, care conduce și care este invizibil, pentru că trăiește în Germania. Dar, trist este că membrii de valoare ai PNL nu mai există. S-au retras încet, încet. S-a văzut acest fapt și la festivitățile care au avut loc în municipiu și unde prezența PNL nu a fost defel. Ținând cont de toate acestea, cred că mai benefic pentru mine este să îmi desfășor activitatea în cadrul firmei pe care o conduc și, cu siguranță, vom avea un cuvânt de spus la viitoarele alegeri”, ne-a declarat Ioan Ambruș.

Nicolae SILADE

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

2 comentarii

  1. Particular vind teren 7200m2 in Husi,zonaPodgoriile o vedereC superba a orasului Husi,terenul este situat la 500m de ultima casa cu toate utilitatile ,linga soseaua Husi Averesti la 400m vila lui Calancea 10 euro m2 negociabil tel :0034698560312 0034643045964 info gmail: pacurarucostica1963@gmail com Nu rata aceasta ocazie!!i

  2. Incurcate sint caile politichiei liberalului Ambrus.
    Poate se inscrie in PSD, caci in USL a fost.
    Si, mai mult ca sigur ca mai are in git ecouri de la strigatele „jos Basescu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.