USR are filială la Lugoj şi un consilier local: Liviu Brânduşoni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Din trei aleși lugojeni care au obținut un mandat de consilier local, în 2016, doar unul – Marius Martinescu, și-a păstrat statutul de independent. După ce Mihai Anghel a trecut în tabără PNL, începând din această săptămână și Liviu Brândușoni a devenit membru de partid. „Uniunea Salvați România are, începând de luni, primul consilier local din afara Bucureștiului – lugojeanul Liviu Brândușoni.

Noul nostru coleg face parte din recent constituita filială municipală Lugoj a Uniunii Salvați România și și-a câștigat mandatul de consilier local candidând ca independent la alegerile locale din 2016, într-un context politic local dificil, în care Primăria Lugoj și Consiliul Local sunt controlate de PSD. În cei aproape doi ani de mandat de consilier local independent, Liviu Brândușoni s-a făcut remarcat prin poziționările sale critice, argumentate și pertinente, la adresa derapajelor actualilor reprezentanți ai majorității politice din Consiliul Local Lugoj și ale primarului PSD Francisc Boldea. (…) Uniunea Salvați România salută decizia domnului Liviu Brândușoni de a se alătura echipei noastre.

Considerăm că, în momente dificile cum sunt cele pe care țara noastră le străbate acum, implicarea activă a cât mai multor persoane oneste și competente alături de echipa USR, singurul partid politic capabil să modernizeze și să reformeze din temelii mediul politic din România, reprezintă o îndatorire a celor care își doresc primenirea actualei clase politice. Creșterea și dezvoltarea din ultima perioadă a echipei USR Timiș este o dovadă a faptului că din ce în ce mai mulți cetățeni ai județului nostru rezonează cu valorile și principiile promovate de Uniunea Salvați România și înțeleg foarte bine atât pericolele, cât și imperativele de acțiune ale momentului.

Echipa USR Timiș are convingerea că numai printr-o conjugare a energiilor și eforturilor cât mai multor membri ai comunității noastre vom reuși să generăm forța politică necesară pentru înlăturarea de la putere a coaliției penale PSD-ALDE, ale cărei efecte extrem de toxice la resimțim deja cu toții”, a declarat Cristian-Alin Moș, președinte USR Timiș. USR Lugoj este cea de-a cincia filială locală USR constituită în județul Timiș, în decurs de doar câteva luni, după filialele Timișoara, Fibiș, Dumbrăvița și Giroc. Liviu Brîndușoni are 45 de ani, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Europene Drăgan, cu master în administraţie publică locală, a fost redactor de radio și televiziune din 1994 până în 2011, iar până în prezent a fost consilier local independent în cadrul Consiliului Local Lugoj. (A. B.)

“Nu am cochetat niciodată cu ideea de a mă înscrie în vreun partid politic, chiar dacă am avut astfel de oferte, deoarece şi eu, că mulţi cetăţeni de altfel, sunt dezamăgit de clasa politică care a condus România în ultimii 28 de ani. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am decis să candidez că independent la alegerile locale din 2016. După doi ani de la acel moment am decis să mă înscriu în USR, în primul rând fiindcă mă identific cu multe obiective politice ale acestui partid, între care se număra transparenta administraţiei publice şi eliminarea risipei banului public, reaşezarea ierarhiilor în spiritul competenţei, coeziunii sociale şi civismului, o dezvoltare socio-economica durabilă ce respectă protecţia mediului, stimularea participării cetăţenilor la viaţa publică prin responsabilizare civică, susţinerea liberei iniţiative şi antreprenoriatului, optimizarea interacţiunii cu persoanele fizice şi juridice, dar şi fiindcă USR este un partid nou, format din oameni normali, profesionişti în domeniile în care îşi desfăşoară activitatea. Am ales să fac acest pas deoarece mi-am dat seama că nu e suficient să te implici de unul singur, mai ales când te lupţi cu politicieni a căror activitate nu se rezumă la a fi cinstiţi şi în slujba cetăţeanului, ci doar la furtişaguri şi contracte atribuite clientelei. Pentru a reuşi să împingi lucrurile înainte şi pentru a putea face mult mai mult pentru cetăţenii dezamăgiţi de aceşti politicieni care le decid destinele în prezent, e nevoie să activezi într-o echipă! Sunt convins că alături de colegii mei şi de toţi cei care vor veni alături de noi vom reuşi să demostram că suntem capabili să facem politica în mod onest şi în spre binele cetăţenilor!”

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.