Modificări privind RCA

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Noi modificări în legislația privind asigurările obligatorii de tip RCA, propuse de Ministerul Finanțelor Publice. Autoritatea din domeniul fiscal pregătește câteva schimbări printr-un nou proiect de lege. Principalele modificări vizate:

♦ asigurații nu vor mai putea suspenda un contract RCA pe perioada în care mașina nu mai are drept de circulație

♦ asigurații nu vor mai fi obligați să informeze firmele de asigurări despre existența mai multor polițe RCA pentru aceeași mașină

♦ termenul de prescripție a constatării contravențiilor de către ASF se va majora de la șase luni (în prezent) la trei ani.

Uniunea Europeană stabilea obligativitate pe asigurările RCA și pentru auto nefolosite. Anul trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că este obligatorie existența unei polițe RCA valide pe toată perioada în care mașina este înmatriculată, chiar dacă proprietarul decide să nu o folosească. Potrivit Legii nr. 132/2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) poate sancționa asigură-torii pentru neplata la termen și/sau integral a despăgubirilor datorate celor asigu-rați, dar și pe intermediarii de asigurări (bro-keri) pentru nedepunerea la asigurătorii RCA a sumelor încasate de la clienți.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.