Debut în forţă în Divizia A 1. Sâmbătă, 18,30: C.S.M. Lugoj – Argeş Volei Piteşti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Gata cu achiziţiile, cu pregătirea şi cu jocurile amicale, începe competiţia oficială ! Una interesantă în prima ligă de volei, în care , odată cu dispariţia din peisaj a echipei Capitalei, C.S.M. Bucureşti, o altă fostă campioană i-a luat locul. Dacă Volei Alba Blaj, Ştiinţa Bacău şi C.S.M. Târgovişte îşi păstrează condiţiile şi ambiţiile, apare, iată, acest new – Dinamo Bucureşti total schimbat faţă de sezonul trecut, încărcat cu vedete şi obligat să se bată la medalii, poate chiar la titlu. Şi, cu trei antrenori sârbi la cârmă (Zakoc, Nesic şi Ljubicic) plus veteranul Grapă, e de presupus că, în această zonă, mari surprize îşi vor face foarte greu apariţia.

Tot de presupus, ţinând cont de informaţiile pe care le deţinem privind mişcările din loturi survenite în ultimele trei luni, este că CSU Belor Galaţi – total renovat şi consolidat financiar, Argeş Piteşti – cu stabilitate şi achiziţii spectaculoase, C.S. Medgidia – cu elan şi întăriri masive şi Universitatea Cluj – cu omogenitate şi transferuri eficiente, vor constitui pentru voleiul de la C.S.M. Lugoj, în al zecelea an consecutiv în prima ligă, adversari redutabili pentru obţinerea unei noi performanţe. Accederea în Play-Off – acesta este obiectivul formaţiei lugojene – presupune rezultate directe favorabile în compania adversarilor enunţaţi. Deoarece e greu de crezut că nou – promovatele Rapid şi C.S.O. Voluntari pot interveni cu şanse în această ecuaţie, deşi ar fi o mare greşeală subestimarea acestora, mai ales la jocurile din Bucureşti.

Cu ani în urmă una din forţele voleiului intern, în perioada în care echipa reprezentativă a Argeşului aparţinea Daciei Piteşti, trupa a cărei bancă tehnică este ocupată de una din fostele sale valoroase jucătoare, Cristina Zanfir, încearcă în acest sezon să reintre în forţă în circuit. Realizând transferuri ce dau o cu totul nouă faţă a echipei şi speră să rescrie istorie voleibalistică în Trivale. Sextetul cu care piteştencele vor debuta în campionat în Sala Ioan Kunst-Ghermănescu este unul complet modificat, din acesta făcând parte coordonatoarea Ramona Postea (ex/Galaţi, Dinamo) sau Evgenija Milivojevic (Serbia), centrii Edina Selimovic (Bosnia) şi Ayana Jean Whitaker (SUA), universalul Andrea Lakovic (Muntenegru), extremele Sânziana Motroc (ex/ Dinamo) şi Katarina Jovanovic (Serbia) şi libero-ul Roxana Ţucmeanu (ex/ Dinamo).  Un prim adversar complicat pentru lugojence în prima etapă de campionat, care a învins în pregătiri Galaţiul în Trivale (3 : 2) în urmă cu o săptămână.

În ce priveşte distribuţia cu care Lugojul va încerca să obţină prima preţioasă victorie în campionat, e de văzut care va fi alegerea în ce priveşte extremele ce vor fi trimise la start în sextet, ultimele apariţii ale junioarei Georgiana Popa dând o imagine pozitivă privind posibilitatea acesteia de a evolua în faţa unor sportive cu mare experienţă competiţională, cum sunt (şi) echipierele Piteştiului. În rest, în zona de coordonare, centru, universal şi libero lucrurile par previzibile, Diana Balintoni, Andreea Petra, Daiana Roman, Nina Kocic şi Adriana Popa fiind favorite ca titulare.

Să ne adunăm, prieteni, în număr cât mai mare în tribune sâmbătă, după orele 18,00, pentru a reconstrui atmosfera de care au nevoie voleibalistele conduse de trio-ul Segrt – Grbic – Canea pentru o evoluţie care să ne aducă primele puncte. Să le oferim încredere, încurajări şi ceva răbdare, într-un start de campionat lung şi mult mai dificil decât cel precedent. Tandemul echipă – suporteri poate aduce din nou performanţă, să facem tot ce este posibil pentru ea. Fiţi alături de C.S.M. Lugoj – volei !

Meciurile primei etape:

Dinamo Bucureşti – Rapid Bucureşti

Ştiinţa Bacău –  Universitatea NTT Data Cluj

C.S.M. Târgovişte – C.S. Medgidia

CSU Belor Galaţi – C.S.M. Volei Alba Blaj

C.S.M. Lugoj –  Argeş Volei Piteşti   (sâmbătă, 5 octombrie, orele 18,30)

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.