HasEduCaţia te face MARE! Campanie de promovare în şcolile din zona Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru participarea la Concursul Național Euroscola – ediția 2019 – #EuroscolaRO2019, concurs organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, elevii la Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au conceput o campanie de promovare a rolului educației cu titlul „HasEduCația te face MARE”. Echipa de implementare a proiectului a ales să realizeze această campanie în jurul personalității Iuliei Hasdeu, de la a cărei naștere se împlinesc 150 de ani. Pentru acestă campanie elevii de la Hasdeu folosesc metoda story telling.

Viața Iuliei Hasdeu a fost transformată într-o poveste care va fi prezentată elevilor din grupul țintă, adică eleviilor din clasele a VII-a și a VIII-a din școlile gimnaziale din Lugoj și din satele din vecinătate. O etapă importantă a metodei folosite, este etapa finală, „ieșirea din poveste”, în care au loc discuții finale despre importanța educației cu participanții din grupul țintă. Grupul țintă a fost ales în condițiile în care, în România, circa 30000 de elevi care se înscriu în clasa a VIII-a nu mai urmează ulterior nicio formă de învățământ.

După o pregătire intensă, în 27 septembrie 2017, elevii din echipa de implementare a proiectului HasEduCația te face MARE au prezentat povestea Iuliei Hasdeu și au discutat despre importanța educației cu elevii din claele a VII-a și a VIII-a de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu. În următoarele săptămâni, campania va continua în școlile partenere din Lugoj și satele din împrejurimi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.