HasEduCaţia te face MARE! Campanie de promovare în şcolile din zona Lugojului

Pentru participarea la Concursul Național Euroscola – ediția 2019 – #EuroscolaRO2019, concurs organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, elevii la Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au conceput o campanie de promovare a rolului educației cu titlul „HasEduCația te face MARE”. Echipa de implementare a proiectului a ales să realizeze această campanie în jurul personalității Iuliei Hasdeu, de la a cărei naștere se împlinesc 150 de ani. Pentru acestă campanie elevii de la Hasdeu folosesc metoda story telling.

Viața Iuliei Hasdeu a fost transformată într-o poveste care va fi prezentată elevilor din grupul țintă, adică eleviilor din clasele a VII-a și a VIII-a din școlile gimnaziale din Lugoj și din satele din vecinătate. O etapă importantă a metodei folosite, este etapa finală, „ieșirea din poveste”, în care au loc discuții finale despre importanța educației cu participanții din grupul țintă. Grupul țintă a fost ales în condițiile în care, în România, circa 30000 de elevi care se înscriu în clasa a VIII-a nu mai urmează ulterior nicio formă de învățământ.

După o pregătire intensă, în 27 septembrie 2017, elevii din echipa de implementare a proiectului HasEduCația te face MARE au prezentat povestea Iuliei Hasdeu și au discutat despre importanța educației cu elevii din claele a VII-a și a VIII-a de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu. În următoarele săptămâni, campania va continua în școlile partenere din Lugoj și satele din împrejurimi.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.