Mitropolitul Banatului, Cetățean de Onoare al comunei Boldur. ÎPS Ioan a binecuvântat lucrările de restaurare a bisericii din Ohaba Forgaci

Înaltpreasfinţitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a efectuat, duminică, o vizită în Parohia ortodoxă din Ohaba Forgaci, aparținătoare Protopoiatului Lugoj.

Înaltul ierarh a fost întâmpinat de un grup de preoți, în frunte cu protopopul Lugojului, P.On. Ioan Cerbu, și preotul paroh Valentin Nicolae Voicu.

În prezența a numeroși credincioși, ÎPS Ioan a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările de restaurare exterioară a bisericii parohiale, cu hramul „Învierea Domnului”. După oficierea serviciului religios, ÎPS Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, referindu-se la două idei de bază din Evanghelie – iubirea vrăjmaşilor și modul în care ar trebui să se desfăşoare viaţa noastră de creştini, în relaţia cu semenii noştri – și i-a acordat părintelui paroh Valentin Nicolae Voicu distincţia de sachelar, în semn de apreciere pentru munca și efortul depus la înfrumuseţarea lăcaşului de cult, iar primarului comunei Boldur, Cristian Stoi, o icoană a Maicii Domnului, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul material acordat bisericii.

La rândul său, primarul Cristian Stoi i-a înmânat Înaltpreasfinţitului Ioan al Banatului diploma de Cetățean de Onoare al comunei Boldur, acordată de Consiliul Local.

Consiliul Județean Timiș, instituție care a sprijinit financiar reabilitarea lăcașului de cult, a fost reprezentată de președintele Călin Dobra și de consilierul județean Nicu Bădina. Printre credincioșii prezenți la eveniment s-au aflat și fostul deputat Dorel Covaci și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Boga Anucin.

Nicolae SILADE

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.