Mitropolitul Banatului, Cetățean de Onoare al comunei Boldur. ÎPS Ioan a binecuvântat lucrările de restaurare a bisericii din Ohaba Forgaci

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Înaltpreasfinţitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a efectuat, duminică, o vizită în Parohia ortodoxă din Ohaba Forgaci, aparținătoare Protopoiatului Lugoj.

Înaltul ierarh a fost întâmpinat de un grup de preoți, în frunte cu protopopul Lugojului, P.On. Ioan Cerbu, și preotul paroh Valentin Nicolae Voicu.

În prezența a numeroși credincioși, ÎPS Ioan a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările de restaurare exterioară a bisericii parohiale, cu hramul „Învierea Domnului”. După oficierea serviciului religios, ÎPS Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, referindu-se la două idei de bază din Evanghelie – iubirea vrăjmaşilor și modul în care ar trebui să se desfăşoare viaţa noastră de creştini, în relaţia cu semenii noştri – și i-a acordat părintelui paroh Valentin Nicolae Voicu distincţia de sachelar, în semn de apreciere pentru munca și efortul depus la înfrumuseţarea lăcaşului de cult, iar primarului comunei Boldur, Cristian Stoi, o icoană a Maicii Domnului, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul material acordat bisericii.

La rândul său, primarul Cristian Stoi i-a înmânat Înaltpreasfinţitului Ioan al Banatului diploma de Cetățean de Onoare al comunei Boldur, acordată de Consiliul Local.

Consiliul Județean Timiș, instituție care a sprijinit financiar reabilitarea lăcașului de cult, a fost reprezentată de președintele Călin Dobra și de consilierul județean Nicu Bădina. Printre credincioșii prezenți la eveniment s-au aflat și fostul deputat Dorel Covaci și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Boga Anucin.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.