„Fabrică de bebeluşi”, cu 19 tinere gravide, cea mai mică are… 13 ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţia a închis o “fabrică de bebeluşi” şi a eliberat 19 tinere gravide, cea mai mică având 13 ani. De asemenea au fost găsiţi patru bebeluşi, cel mai mic dintre ei având doar o zi.

Poliţia din cel mai mare oraş din Nigeria, Lagos, a eliberat 19 femei şi fete care au fost în mare parte răpite şi închise pentru a fi lăsate însărcinate, iar bebeluşii vânduţi. Fetele şi femeile, cu vârste cuprinse între 13 şi 28 de ani, fuseseră aduse din toată Nigeria cu promisiuni de muncă. „Fabricile de bebeluşi”, cum suntcunoscute astfel de locaţii, sunt foarte frecvente în estul Nigeriei.

„Tinerele au fost răpite cu scopul de a rămâne însărcinate şi de a li se vinde bebeluşii către potenţiali cumpărători. Fetele au fost păcălite cu angajare ca personal intern în Lagos.”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Lagos, Bala Elkana. „Băieţii sunt vânduţi pentru 500.000 de naira (1.630 USD), iar fetele pentru 300.000 de naira (980 $)”,

a mai adăugat oficialul. Fetele şi femeile au fost aduse în Lagos din statele sudice şi de est ale Rivers, Cross River, Akwa Ibom, Anambra, Abia şi Imo. Elkana a spus că închiderea locaţiei a avut loc pe 19 septembrie, dar a fost ţinut secret pentru a permite poliţiei să-i reţină pe suspecţi. Două femei în vârstă de 40 şi 54 de ani au fost arestate în legătură cu cazul, iar poliţia caută în continuare încă o suspectă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.