Seară de poezie cu Veronica Balaj, la Ambasada României în Republica Tunisiană

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Am găsit pe site-ul Ambasadei României în Republica Tunisiană următorul comunicat: „Ambasadorul României la Tunis, Excelența Sa domnul Dan Stoenescu, invită membrii comunității românești la deschiderea noului an școlar în cadrul programului „Școala românească de weekend”. Întâlnirea va avea loc vineri, 4 octombrie 2019, la ora 18:30, la secția consulară a Ambasadei (4, Rue Essaheb Ibn Abbad, Cité  des Jardines – Tunis).

Invitat special al acestui eveniment va fi doamna Veronica Balaj, jurnalist în cadrul studioului teritorial al Radio Timișoara, ce ne va bucura sufletele cu un recital de poezie în franceză și română. Veronica Balaj este jurnalistă, poetă, prozatoare română, membră a Uniunii Scriitorilor din România.

A fost membră a cenaclului „Pavel Dan” al Casei de cultură a studenților din Timișoara și a debutat cu reportaje în revista Orizont din Timișoara, în anul 1983. A colaborat la diverse publicații literare și culturale: Orizont, Contemporanul, Familia, Minerva, Zburătorul, Luceafărul, Poesis, Cronica, Vatra și profesional cu televiziunile TVR Timișoara și TV Europa Nova.

Primele creații literare de proză îi apar tot în paginile revistei Orizont, în anul 1987. Editorial a debutat în culegerea colectivă de proză scurtă „În căutarea timpului prezent”, apărută la Editura Facla din Timișoara în anul 1989. Debutul cu volum personal are loc în anul 1991 cu proză scurtă: „Jurnal de Timișoara”. În același an îi apare, în traducerea Rodicăi Draghincescu, volumul de proză scurtă „Ne tirez plus”, la Editura Radix, din Namur, Belgia”.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.