Ministrul de Interne, Marcel Vela, la Lugoj: Prioritară a fost salvarea vieţilor [Foto]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prezent la Lugoj pentru câteva ore, după ce a survolat cu elicopterul zona rîului Timiș, ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o şedinţă cu echipa de conducere a intervenţiilor, după care a declarat că prioritară a fost salvarea vieții oamenilor din judeţele afectate de ploi şi inundaţii.

Domnia sa a precizat că s-au reuşit intervenţii cu succes în judeţele afectate de ploi și i-a felicitat în parte pe fiecare membru al echipelor de intervenție.

Vela a mai spus că, din fericire, în Lugoj a început să scadă nivelul râului Timiş, care a provocat viitura în judeţ.

„Am avut un briefing cu toți cei care condus tot ce ține de gestionarea și decizia intervenției în aceste momente complicate. Am avut o întâlnire și cu forțele Ministerului de Interne și cu băieții care au venit din alte județe – Mehedinți, Olt, Dolj sau Teleorman, băieți primiți cu prietenie și camaraderie de cei din Timiș. Spre bucuria noastră nu a fost nevoie de o intervenție în forță pentru că nivelul Timișului a început să scadă și cota de atenție se îndreaptă spre o zonă mai sigură, dar în același timp suntem vigilenți pentru că încă în amonte este avertizare de cod roșu de ploi. Trebuie să gestionăm cu multă înțelepciune tot ceea ce se întâmplă în amonte, inclusiv cu zona acumulărilor hidrografice și cu tot ce ține de zona operativă, pentru că principalul nostru scop este salvarea vieților. Aici, în Lugoj, a început să scadă nivelul Timişului şi cota de atenţie se îndreaptă spre o zonă mai sigură”, a spus Vela.

O viitură majoră s-a produs pe râul Timiş, vineri, în dreptul staţiei hidrometrice Lugoj, nivelul apei depăşind cu 13 centimetri nivelul maxim istoric înregistrat în 2005, a anunţat Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB).

Ministrul Marcel Vela a efectuat vineri o vizită în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, în zonele afectate de inundaţii. Vela a fost însoţit de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Leonard Achiriloaei, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Ervin Molnar, şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

Ministrul s-a deplasat şi în oraşul Oţelu Roşu, unde râul Bistra a inundat mai multe gospodării.

58 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente, pompierii acţionând, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 25 de case, 346 de curţi, 73 beciuri/subsoluri şi 11 străzi, a informat IGSU, vineri dimineaţa.

AL PRESS


sursa video: mediafax.ro

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.