Mandatele aleșilor locali, prelungite până la 1 noiembrie

Share Button

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, luni, proiectul de lege care prelungește mandatele aleșilor locali și acordă Parlamentului prerogativa stabilirii datei alegerilor locale.

În prezent, data alegerilor locale este stabilită de Guvern. Proiectul adoptat în Parlament prevede că mandatele în curs ale primarilor, consilierilor locali,  preşedinţilor de consilii judeţene şi consilierilor judeţeni se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020;

data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică cu cel puţin 60 de zile înaintea votării, iar Guvernul stabileşte prin hotărâre, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale.

Proiectul de lege a fost adoptat luni cu 204 voturi pentru, 3 împotrivă, 66 de abțineri și un deputat care nu a votat. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea merge spre promulgare la șeful statului.

Alina DAMIAN

 

164

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.