[Foto & Video] Situația la Podul de Fier este critică. Apa poate trece peste pod

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

UPDATE: Podul lui Boldea și Pasarela Leucuța au fost, de asemenea, închise circulației, iar situația începe să devină critică și la Podul de Beton. Pe strada George Coșbuc, la 30-40 de metri de Podul de Fier, au apărut infiltrații prin dig. A fost anunțată politia de la capul  podului. Se pare că în curând zona va fi sub apă.

Situația la Podul de Fier din Lugoj a devenit critică, vineri dimineața, după ce apele Timișului au început să crească în cursul nopții de joi spre vineri, iar pompierii au pregătit bărci, corturi și oameni care să intervină, la nevoie, pentru a evacua lugojenii din calea apelor.

Autoritățile au adus în vecinătatea Podului de Fier pompe de mare capacitate, generatoare de curent și utilaje de încărcat saci cu nisip. Agenții de poliție ajută persoanele în vârstă, care nu pot ocoli pe la podul de beton, să traverseze podul.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a emis acum câteva minute  o avertizare cod roșu, pericol de inundații pe Râul Timiș, valabilă pentru orele 9 – 12, prin care populația este avertizată să nu folosească podurile și căile rutiere expuse pericolului de inundații.

„Nu încercați să traversați cursurile de apă prin locuri neamenajate. Dacă sunteți într-o zonă inundabilă: îndreptați-vă spre locurile refugiu cele mai apropiate (etaje, acoperișuri, zone mai înalte), pregătiți-vă pentru o eventuală evacuare din zona expusă pericolului”, se spune în avertizarea IGSU Timiș.

Dan TIMARU

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.