Ministrul Cîmpeanu bate din nou câmpii Educației [Un editorial de Dan Timaru]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De câteva decenii, Ministerul Educației se tot screme să rezolve problema școlilor cu toaleta în curte. Fiecare individ care a ocupat funcția supremă în acest minister s-a angajat să rezolve penibila stare de fapt, dar ce să vezi, cu toții s-au constipat de-a lungul timpului și nu au mai trecut pe la toaletele din curțile școlilor.

Recent, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să îi prezinte un plan de acțiune pentru ca în doi ani să scăpăm de această rușine.

Dumnealui, ministrul cu buda în fundul curții, spune că se face prea mare caz pe această temă, mai ales că acest neajuns din parohia domniei sale nu influențează în niciun caz calitatea actului educațional.

Ba, mai mult, își pune medalii în piept afirmând că  în urmă cu trei, patru ani erau peste 3.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vor rămâne doar 100 de școli mici nerezolvate, școli  care în următorii doi ani nu vor mai exista din cauza lipsei de elevi.

Deci, ca să înțeleagă fiecare elev, oricât de guguman ar fi el, că geniala soluția este desființarea școlilor care au toalete neconforme, corespunzător cerințelor mileniului III.

Bă, zici că e de noaptea minții! Dacă lipsa de civilizație din aceste școli nu este o problemă care să influențeze calitatea educației, pe motiv că mulți dintre noi am făcut performanță învățând în școli cu aceste lipsuri, atunci hai să mutăm și la Ministerul Educației buda în fundul curții.

Poate că așa vor face și cei de acolo performanță. Totuși, consider că riscul este prea mare. Vă puteți imagina un ministru fugind disperat  pe scări ca să ajungă la locul fericirii, unde își va putea depune produsul gândirii sale geniale?

Doamne ferește ca, odată ajuns acolo, să fie cabina ocupată! Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă ar lipsi și hârtia igienică și bietul ministru ar trebui să se șteargă cu șosetele.

Când te dai cu capul de nostalgiile trecutului, mândru de performanțele pe care le-ai realizat făcând pipi în buda din curte, cred că viitorul educației nu arată prea bine pe plaiurile mioritice.

Sunt sigur că pe domnul ministru  îl mai bântuie și conceptul care susține că omul este cel mai de preț capital, bineînțeles, după euro și dolar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.