Matematicienii bredicenişti au obţinut rezultate de excepţie la Concursul Euroregional TMMATE

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nici nu începu bine anul nou şcolar, că matematicienii bredicenişti luară o „grămăjoară” de premii, la cea de a zecea ediţie a concursului mai sus-amintit, după cum fu de aşteptat. Concursul fu unul de mare amploare, la care participară peste 400 de elevi, din judeţe din vestul ţării şi avu loc, sâmbătă, două noiembrie 2019, la Timişoara.

Dacă aruncăm o privire pe lista organizatorilor, pe care o vom prezenta mai la vale, putem trage concluzia că a fost unul din categoria celor „forte”. Iată lista organizatorilor: Facultatea de Matematică din cadrul UVT (Univesităţii de Vest Timişoara), Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş, Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Timişoara, finanţarea fiind făcută (N.B.)  de către Consiliul Judeţean Timiş, dovedind prin toate acestea – dacă mai era cazul – că „Tăt Banatu-i fruncea!”

Deşi au avut de rezolvat probleme de un grad de dificultate foarte ridicat, trei dintre lugojeni au prins podiumul. E vorba de „matematicianul” fără adversari, Sergiu Novac, din clasa a XII-a, care s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, aşa cum ne-a obişnuit, precum şi doi elevi din clasa a VII-a, pregătiţi de prof. Gheorghiţă Sebastian: Eduard Serecovan şi Aaron Budulan, ce au reuşit să cucerească două importante menţiuni. Iată și părerea prof. dr. Aurel Sima, directorul liceului, despre toate acestea:

„Desigur că mă bucură  orice rezultate valoroase, obţinute în companii selecte, de către elevii instituţiei noastre, pe care  o „păstoresc”. Dacă Sergiu Novac nu a făcut altceva decât să-şi confirme valoarea excepţională pe care, în mod cert, o are (o să mai auziţi de el şi după ce va absolvi liceul, vă asigur eu), m-au surprins plăcut menţiunile obţinute de cei doi elevi din clasa a VII-a, care dovedesc că pentru unitatea noastră şcolară, fie ea liceu, sau colegiu, viitorul sună bine!”            

 Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.