Fără săli cu jocuri de noroc, lângă școli

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un om de afaceri, fost angajat al Primăriei Lugoj, vrea să organizeze o manifestație împotriva sălilor cu jocuri de noroc, care se află în apropierea unităților de învățământ din Lugoj.

Ștefan Dănut Szentpéteri a anunțat că a solicitat Primăriei Lugoj aprobarea pentru desfășurarea acțiunii de protest, pe platoul Casei de Cultură, din centrul municipiului Lugoj.

„În numele mai multor lugojeni, solicit să ne aprobați, pe platoul Casei de Cultură, al munici-piului Lugoj, în data de 14.12.2019, desfășurarea unei manifestații împotriva sălilor cu jocuri de noroc din imediata apropiere a unităților de învățământ școlar din Lugoj. Menționez că fac această cerere în urma numeroaselor solicitări care mi-au fost adresate personal, de către cetățenii municipiului Lugoj, ca urmare a campaniei „Lugoj – Oraș European”, pe care o reprezint”,

arată  Ștefan Dănut Szentpéteri, în adresa înregistrată, în data de 31 octombrie, la Primăria Lugoj.

Omul de afaceri lugojean susține că evenimentul este apolitic și apelează la toate persoanele fizice și juridice, comitetele de părinți, consiliile parohiale, organizațiile non-profit sau la orice altă structură publică să-i fie alături în acest demers.

„Cu toată convingerea vă spun că vom reuși împreună să mutăm aceste stabilimente, care nu ne reprezintă, departe de instituțiile unde învață copiii noștri. Viața și educația copiilor noștri nu trebuie să fie afectată de tentația unor astfel de capcane, dispuse lângă școlile unde își desăvârșesc caracterul”,

susține Ștefan Dănut Szentpéteri.

Și reprezentanții PNL Lugoj au anunțat, în urmă cu peste cinci luni, că vor depune în Consiliul Local Lugoj un proiect de hotărâre, prin care să fie reglementată amplasarea unor astfel de stabilimente și sălile cu jocuri de noroc să nu mai poată funcționa la o anumită distanță față de unitățile școlare, de lăcașele de cult și de instituțiile publice. Până în prezent, însă, proiectul de hotărâre nu a ajuns în Consiliul Local Lugoj.

În municipiul Lugoj funcționează, în zona centrală a orașului, mai multe săli cu jocuri de noroc, aflate în apropierea Școlii Gimnaziale Nr.3, Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”, Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”, Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Școlii Gimnaziale „Anișoara Odeanu” și Liceului Teoretic „Harul”.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.