Iluminat modern în curtea spitalului din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Spitalul Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj face tot mai mulți pași spre modernizare. De curând au fost montați în curtea instituției 120 de stâlpi de iluminat ambiental. Aceștia sunt de ultimă generație și în același timp economici, asigură directorul spitalului. Investiția s-a făcut cu bani de la bugetul local, iar lucrarea efectivă a durat în jur de două luni.

„Este vorba despre o instalație de iluminat ambientală, cu lumină slabă, pe led cu puțini wați care iluminează deja toată curtea. În sfârșit arată a instituție publică până la urmă. Este vorba despre 120 de stâlpi, un proiect pe care l-au făcut inginerii de la Elba, în funcție de situație și de cum știu ei. Stâlpii sunt puși în locuri strategice, exact cum au văzut lucrurile inginerii care se ocupă de iluminat. Fondurile sunt de la bugetul local”, a declarat Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal Lugoj.

Importanța iluminării adecvate în curtea spitalului pe timpul nopții este de necontestat, atât pentru pacienți, cât și pentru angajații spitalului, având în vedere că instituția este una pavilionară.

„E foarte important, având în vedere că este sistem  pavilionar, noaptea se mai umblă dintr-o clădire și alta. Vobesc aici despre brancardieri și despre pacienți. Practic, curtea nu era mai deloc iluminată. Aveam vreo trei stâlpi rămași funcționali din tot ceea ce a fost cândva. Marea majoritate nici nu mai există. Sunt picați, unii fiind de lemn. Alții au fost de fier și au ruginit. Am considerat că, fiind o instituție importantă, trebuie să existe un iluminat adecvat”, a adăugat managerul unității spitalicești.

Lucrarea de realizare a sistemului de iluminat la spital a fost gestionată de două firme, una de la care s-au achiziționat stâlpii de iluminat, iar celaltă care s-a ocupat efectiv de lucrări, în așa fel încât costurile să fie cât mai reduse.

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.