Marea Britanie va închide robinetul pentru muncitorii străini din afara țării

Marea Britanie va „închide robinetul” pentru forța de muncă slab calificată din afara țării și va cere ca toți muncitorii străini calificați care doresc să lucreze în Regat să aibă o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și cerințele legate de cunoașterea limbii engleze. Aceste noi reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie, iar perioada de tranziție, în care rămân în vigoare aceleași reglementări și sunt negociate noile tratate comerciale cu blocul comunitar, se va încheia la 31 decembrie a.c.

În acest moment, cetățenii UE sunt liberi să circule, să studieze și să muncească oriunde în statele membre. De altfel, mare parte din campania pro-Brexit s-a axat pe ideea de a bloca accesul muncitorilor (în special, est-europeni) pe piața din Regat.

„Sistemul nostru de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă străină, ieftină și slab calificată”,

a spus ministrul de interne Priti Patel, citat de ediția de duminică a cotidianului The Sun.

„De la anul, toți muncitorii vor trebui să câștige suficiente puncte pentru a putea munci în Marea Britanie. Vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă clară pentru un loc de muncă și să întrunească cerințele salariale”,

a mai susținut ministrul.

Patel a adăugat că în acest fel numărul total al muncitorilor străini va scădea.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.