Licitaţiile pentru autobuze electrice au fost anulate în toată ţara, doar Lugojul mai are o șansă pentru a le achiziționa

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Licitaţii de peste jumătate de miliard de lei pentru autobuze electrice au fost anulate în toată ţara

După tramvaie, autorităţile române nu reuşesc să cumpere nici autobuze electrice, deşi în majoritatea cazurilor dispun de fonduri europene pentru aceste achiziţii. Până acum au fost anulate în România licitaţii pentru 253 de autobuze electrice, cu o valoare estimată de aproape 578 milioane de lei (120 milioane de euro).

Economica.net a realizat lista oraşelor pentru care au eşuat licitaţiile.

Cea mai mare licitaţie pentru autobuze electrice din România care a fost anulată este cea organizată de Primăria Municipiului Bucureşti. Rămâne de văzut când va fi reluată procedura în platforma de achiziţii publice SICAP. Valoarea estimată a contractului pentru cele de 100 de autobuze destinate Capitalei era de 220 de milioane de lei.

Constanţa, Focşani, Brăila, Lugoj şi Slobozia sunt alte oraşe pentru care Ministerul Lucrărilor Publice a vrut să cumpere autobuze electrice, însă fără succes. În vara anului trecut, autoritatea centrală a anulat licitaţia pentru cele cinci oraşe. Rămâne de văzut dacă va mai fi reluată şi când. Deocamdată, joi, 13 februarie 2020, a fost reluată licitaţia doar pentru cele 9 autobuze electrice destinate oraşului Lugoj.

Licitația privind cumpărarea celor 9 autobuze, care vor avea o lungime de zece metri și o capacitate de minimum de 50 de pasageri, destinate transportului public de călători în Lugoj include și achiziționarea a trei stații de încărcare rapidă și a nouă stații de încărcare lentă. Valoarea totală este estimată la peste 20 milioane de lei.

„Ofertantul declarat câștigător va semna un contract de achiziție publică cu UAT Municipiul Lugoj pentru livrarea, împreună cu cele nouă autobuze electrice, a nouă stații de încărcare lentă, precum și a unui număr de trei stații de încărcare rapidă”, scrie în anunțul de participare la licitație. Termenul limită pentru trimiterea ofertelor este 19 martie, ora 15.

Licitaţia a fost anulată şi în cazul oraşelor Drobeta Turnu Severin şi Alexandria, pentru care autoritatea centrală voia să cumpere 13 autobuze electrice.

Şi primăriile din Baia Mare, Bistriţa şi Suceava au eşuat în organizarea de licitaţii pentru autobuze electrice. De remarcat este perseverenţa autorităţilor locale din Bistriţa, care după două eşecuri au reluat iar licitaţia pentru autobuze electrice. Poate a treia oară va fi cu noroc, notează Economica.net.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.