Maratonul anti-bullying la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj a încheiat, în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021, campania „STOP intimidare, START cooperare!”, din cadrul SĂPTĂMÂNII ANTI-BULLYING. Sunt 9 ani de când se organizează deja, în multe locuri din lume, săptămâna anti-bullying. Este, practic, un eveniment de conştientizare în rândul părinţilor şi profesorilor, copiilor şi tinerilor, menit să le ofere acestora informaţii care să-i ajute să stopeze bullyingul prezent în vieţile lor.

Toți elevii școlii au desfășurat ample activități tematice, tema principală pentru anul acesta fiind „O vorbă bună”. De la clasele pregătitoare la clasele gimnaziale, prin activități diverse, elevii  au aflat că bullying-ul este, în primul rând, un tipar de comunicare și interacțiune socială. Pentru a combate și preveni bullying-ul, este benefic ca elevii să reflecteze și să discute în școală modul de înțelegere a acestui tip de comportament și atitudinile față de acesta.

Activitățile au fost diverse și interesante:

DON’T BULLY… BE A FRIEND

SUNTEM DIFERIȚI, DAR NE JUCĂM LA FEL

CLASA AMBASADORILOR ANTI-BULLYING

UNICI, DAR NU SINGURI!

ASEMĂNĂTORI, DAR DIFERIȚI

BINE FACI, BINE GĂSEȘTI!

ZIUA   INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI – 16 noiembrie
ODD SOCKS DAY

CINEMATECA ANTI-BULLYING

PUMNUL NU TE FACE MARE!

Elevii au fost conduși prin labirintul activităților tematice de către profesorii diriginți și învățători, de d-na prof. consilier școlar Beatrice Măguran și d-na antreprenor Karina Rodian, prin intermediul unor povești de viață, demonstrații de storytelling, metoda hârtiei mototolite. Miercuri a fost declarată Ziua Șosetelor Desperecheate (Odd Sockd Day), toți elevii școlii purtându-le pentru a evidenția unicitatea fiecăruia dintre ei. Au identificat ce anume îi face să fie diferiți și au învățat că trebuie să se accepte cu toții așa cum sunt.

De asemenea, au audiat și vizionat povești și întâmplări adevărate, prezentări din care au învățat ce înseamnă bullying-ul și cum se pot proteja atunci când sunt victimele acestui fenomen, au realizat afișe și s-au declarat „Ambasadorii Anti-Bullying”.

Sigur, bullyingul este prezent în întreaga lume, iar educaţia este un factor vital în reducerea lui. Copiilor trebuie să li se explice, de mici, implicaţiile gesturilor, a comportamentelor sau a cuvintelor urâte şi, în egală măsură, trebuie încurajaţi să povestească dacă sunt ei supuşi unor tratamente nepotrivite.

„Nu suntem perfecţi, trebuie să acceptăm acest lucru, ca să ne acceptăm între noi. Totul depinde cum ne privim. Din ce unghi, cu ce gȃnduri şi în ce perspectivă. Stop VIOLENȚEI! Durerea nu înseamnă IUBIRE!” au strigat elevii școlii, într-un glas, la finalul acestei săptămâni.

Tilore KORTNER

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.