Volei, Divizia A1, etapa a VII-a. 12 meciuri oficiale, 10 victorii pentru volei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: facebook/Dacia Mioveni

12 meciuri oficiale, 10 victorii pentru volei !
Dacia Mioveni – C.S.M. Lugoj = 0 : 3 (22:25, 19:25, 23:25)

Dacia Mioveni:  Pereira da Silva (6), Romana Kriskova (20), Felix Bernardes (5), Sara Rankovic (1), Ana Veljkovic (4), Adina Stanciu (8), Angela Podină, Gabriela Panait, Gabriela Dumitru. Antrenori: Marius Dascălu, Valeriu Fianu.

C.S.M. Lugoj: Tanja Sredic (9), Sara Sakradzija (9), Loredana Filipaș (17), Bojana Celic (18), Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu (6), Georgiana Popa, Katarina Canak , Petya Barakova (1), Simina Străchinescu, Andra Badiu-Savu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu. Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

Au arbitrat: Alin Mateizer (Ploiești), Bogdan Bărdășan (Tg.Mureș).

Statistică:  Dacia Mioveni  –  C.S.M. Lugoj =  total puncte:  64 : 75  (din atac 36 : 51), din serviciu: 4 : 1,  blocaje cu punct: 4 : 11, eficiență medie atac:  31 % – 54 %          

Alergând pe trei fronturi: Campionat Național A1, Cupa României și Challenge Cup, voleiul de la C.S.M. Lugoj  își asumă, pentru prima oară în acești ani, o misiune grea, pe care până acum a dus-o cu succes. 3 victorii în Challenge Cup, 2 în Cupa României și 5 în campionat, din douăsprezece partide oficiale. Afirmam în numărul trecut că vin jocuri dificile din trei în trei zile, una din marile probleme actuale fiind indisponibilitatea extrem de mult prelungită a celui de al doilea coordonator (Lorena Ciocian, cu serioase probleme medicale), pentru înlocuirea căreia staff-urile tehnic și administrativ fac mari eforturi în aceste zile. Asta deoarece, de câteva săptămâni, pregătirea echipei se face având la dispoziție un singur coordonator, lucru care nu permite efectuarea antrenamentelor în condiții normale.

Meci cu miză păstrarea contactului cu zona 1 – 4 a clasamentului primei ligi, imperativ victorie pentru lugojence pe un teren deloc facil, în fața unui team care a fost la un pas de victorie cu o etapă în urmă (2 : 3), la Medgidia ! Condusă din teren de o sportivă impresionantă – internaționala slovacă Romana Kriskova (care conduce statisticile în Divizia A 1 la puncte – 146 în 7 etape și ași din serviciu  – 15), echipa-gazdă nu și-a putut impune jocul în fața unui team lugojean care n-a prea avut fisuri în evoluție ca sextet. Și al cărui căpitan – Bojana Celic – a fost MVP – ul partidei, conducându-și impecabil colegele din teren. Joc controlat aproape în totalitate de lugojence, care au greșit mai puțin și au dovedit stăpânire de sine în momentele de echilibru și tensiune care au decis soarta întâlnirii, reușind la Mioveni cea mai bună evoluție din turul de campionat .

Ținând cont de faptul că delegația lugojeană se întoarce în noaptea zilei de vineri din Elveția, meciul din etapa a opta C.S.M. Lugoj – S.C.M. U Craiova a fost amânat cu o zi și va avea loc duminică.   

După etapa a șasea, în clasamentul prime ligi conduce C.S.M. Volei Alba Blaj (21p), urmat de campioana C.S.M. Targoviște (17p), C.S. Medgidia (16p), C.S.O Voluntari (14p), C.S.M. Lugoj (14p), Rapid București (11p), Dacia Mioveni (9p), Dinamo București (7p), Știința Bacău (7p), S.C.M. U. Craiova (6p), A.C.S. Volei Turda (3p), U NTT Data Cluj (1p).

Foto: facebook/Dacia Mioveni

Celelalte rezultate ale etapei:

U NTT Data Cluj – C.S. Medgidia = 0 : 3 (23:25, 21:25, 15:25)

După revenirea din Croația, unde și-a asigurat calificarea în turul următor al Challenge Cup, dobrogencele au odihnit câteva piese principale (Baciu, Calotă), reușind să controleze în minimum de seturi meciul din Ardeal.

C.S.O. Voluntari – A.C.S. Volei Turda = 3 : 0 (25:19, 25:17, 25:22)

Cu brazilianul Rizola pe banca tehnică și columbianca Pascua MVP la Turda, nou-promovata a făcut un joc curajos, insuficient pentru a contracara solida formație din Voluntari, una din marile rivale ale lugojencelor în acest sezon.

Dinamo București – C.S.M. Volei Alba Blaj = 0 : 3 (21:25, 22:25, 16:25)                                                            Gazdele evoluează tot mai bine de la joc la joc și e de așteptat să fie unul din arbitrii importanți în lupta echipelor din top pentru podium. Au întâlnit însă cea mai valoroasă trupă a campionatului, alcătuită în totalitate din străine, care a controlat și tranșat profesionist finalurile de set.

Rapid București – C.S.M. Targoviște = 0 : 3 (22:25, 24:26, 14:25)

Din păcate, lipsite de două piese de valoare – Denisa Drâmboi și libero-ul Andra Cojocaru, Rapidul n-a dat cea mai bună replică de care este capabil, experiența și numele de marcă (Meyer, Buterez, Erzen, plus românca Matei) ale oaspetelor decizând în momentele de mare echilibru.

Știința Bacău – S.C.M. U Craiova = 0 : 3 (23:25, 25:27, 22:25)                     

Mare victorie pentru oltence, obținută în urma unei evoluții impecabile, în care gruzina Simoniia, brazilianca do Nascimento, muntenegreanca Cvijovic și Ramona Marciu au punctat pe rând, zădărnicind eforturile disperate ale gazdelor de a reveni în joc. 

Etapa viitoare:

C.S.M. Lugoj – S.C.M. U Craiova (se joacă duminică, 28.11., orele 18,30)

C.S.M. Targoviște – Știința Bacău

C.S.M. Volei Alba Blaj – Rapid București

A.C.S. Volei Turda – Dinamo București

C.S. Medgidia – C.S.O. Voluntari         

Dacia Mioveni – U NTT Data Cluj

                                                                                                   Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.