Lupta cu ciorile, o nouă etapă

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Primăria Lugoj continuă lupta cu ciorile care creează un adevărat disconfort pentru locuitorii urbei. După ce au fost îndepărtate din parcul de lângă Primărie, acestea s-au mutat în Parcul George Enescu și în copacul de lângă Școala Nr.3. Primarul Francisc Boldea a venit mai nou cu o propunere inspirată din anumite zone din Germania și Austria.

„Am încercat cu aparatură electronică, dar ciorile se obișnuiesc și cu sunetele acelea. Am văzut în Germania și în Austria un sistem prin care se pune o plasă deasupra. Se fasonează copacii la o anumită înălțime și apoi se pune o plasă pe întreaga suprafață. Va costa mult, pentru că Parcul George Enescu este mare”,

a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului. Ciorile creează probleme și în curtea Spitalului, însă înainte de a se aplica plase aici, trebuie îndepărtați copacii bătrâni și care prezintă pericol de a cădea. „La Spital după ce se defrișează și se taie pomii. Spitalul are obligația să se ocupe de toaletarea pomilor, tăierea lor și predarea lor la Ocolul Silvic ca să fie valorificați și banii să ajungă din nou la Spital”, a adăugat edilul-șef. Montarea plaselor se va face din primăvara anului viitor, spune primarul, după ce în prealabil se va stabili cât ar costa întregul demers.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.