Lugojul va fi conectat cu întreg județul prin 440 de km de trasee cicloturistice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

accesorii biciclete

Lugojul va fi conectat cu întreg județul Timiș printr-un total de 440 de kilometri de trasee cicloturistice. Consiliul Judeţean Timiş (CJT) a aprobat deja participarea la implementarea proiectului „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”. Astfel, pentru bicicliștii pasionați de pedalare se va amenaja și marca un traseu de 440 de kilometri în județul Timiș.

Mai multe comune din zona Lugojului, cum sunt Coșteiu sau Boldur, și-au anunțat deja intenția de a participa la proiectul mamut și au depus deja proiectele. Ministerul Dezvoltării alocă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) aproape 250 de milioane de euro pentru amenajarea unor trasee cicloturistice. Fondurile pot fi accesate de administrațiile publice locale și centrale. CJT va profita de oportunitatea oferită de PNRR, și anume „implementarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice la nivel național”, Componenta 11 – Turism și cultură.

„Solicităm finanțare pentru amenajare și marcare a unui traseu de 440 de kilometri în Timiș”, a declarat Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș. CJT va solicita banii europeni disponibili prin PNRR alături de partenerii din vest: județele Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Potrivit proiectului de hotărâre, „Județul Timiș se angajează să identifice toate terenurile aflate în domeniul public și privat al acestuia și să susțină identificarea celor mai potrivite rute pe care să se efectueze ulterior lucrările de amenajare a traseului cicloturistic, astfel încât acestea să poată avea un caracter de continuitate pe teritoriul județului dar și pe teritoriile administrative ale județelor Arad, Caraș-Severin și Hunedoara”. De asemenea, CJT se angajează să susțină efectuarea lucrărilor și a amenajărilor necesare aferente traseului cicloturistic care tranzitează județul de către executantul lucrărilor desemnat potrivit legii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.