Lugojenii care nu au contract cu Retim vor plăti o taxă de salubrizare de 3 ori mai mare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Municipiului Lugoj anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind aprobarea procedurii de stabilire și aplicare a taxei de salubrizare. Scopul acestui proiect este de a asigura serviciul de salubrizare la cele mai înalte standarde de calitate în Lugoj, serviciu de natură a servi necesităților fundamentale ale comunității locale, instituțiilor publice și ale operatorilor economici.

În municipiul Lugoj, serviciile de salubrizare sunt asigurate în principal de operatorul RETIM S.A., iar o parte a acestor servicii se asigură de către Serviciul salubrizare al municipiului Lugoj și societatea Administrare Patrimoniu Lugoj S.R.L. Beneficiarii serviciului de salubrizare, atât persoane fizice, cât și juridice, suportă strict costurile generate de serviciile de care beneficiază în baza unui contract individual, încheiat cu operatorul RETIM S.A. Pentru a reglementa situația utilizatorilor care refuză să încheie contract individual de salubrizare, legea spune că utilizatorii care beneficiază individual de servicii de salubrizare, fără a avea un contract încheiat, trebuie să plătească taxe de salubrizare.

„Ţinând cont că, potrivit Legii 101/2006, art.26, alin.1 lit.b, coroborate cu art.2814, alin.(1), autorităţile locale au obligaţia de a asigura salubritatea localităţilor, astfel că, în modalitatea de plată a contravalorii serviciului de salubrizare prin tarif, autoritatea deliberativă a unităţii administrativ-teritoriale are obligaţia să instituie şi să aprobe o taxă de salubrizare pentru utilizatorii care beneficiază individual de prestarea serviciului de salubrizare, fără contract încheiat cu operatorul, de până la de 3 ori mai mare decât nivelul rezultat din tarifele cumulate pentru gestionarea deseurilor municipale aplicat utilizatorilor cu contract. Taxele speciale sunt instituite de Consiliul local pentru funcţionarea unor servicii publice create în interesul persoanelor fizice şi juridice, care se folosesc de serviciile publice cu taxe speciale”, se arată în textul deciziei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.