Lucrările de investiţii din municipiu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ În această perioadă municipalitatea desfășoară pe teritoriul orașului lucrări la mai multe obiective de investiții.

♦ În data de 8 octombrie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și a fost predat amplasamentul la un obiectiv foarte important de investiții. Este vorba de Sistematizarea rutieră a zonei Splaiul Morilor. Este un proiect amplu care va schimba complet aspectul zonei din jurul pieței agroalimentare „Timișul”. Se vor reabilita prin asfaltare drumurile din zonă, vor fi amenajate parcări, vor fi reabilitate trotuarele. Luni 22 octombrie constructorul a demarat lucrările. Conform contractului, lucrările se vor desfășura pe durata a 14 luni.

♦ În prezent se desfășoară lucrări în parcul din zona străzilor D. Bolintineanu-I.D. Suciu – D. Cantemir. Pe aleile din interiorul parcului a fost turnat asfalt de culoare roșie iar aleile perimetrale au fost betonate. In vederea amenajării spațiilor verzi, s-a așternut un strat de pamant vegetal și s-a făcut însămânțarea cu gazon. A fost afaltată și parcarea din fața Bisericii Penticostale. În perioada următoare va fi instalat mobilierul urban (bănci și coșuri de gunoi) și un complex de jocuri pentru copii.

♦ Continuă lucrările la al doilea obiectiv de investiții din incinta Ștrandului Municipal, respectiv la bazinul cu tobogan. S-a realizat placarea cu vitroceramică a bazinului și s-a efectuat racordul acestuia la rețeaua de apă și la canal. Au fost montaţi stâlpii de susţinere a toboganelor şi se montează toboganele.

♦ A fost achiziţionat mobilierul pentru ştrand care a fost depozitat în clădirea anexă.

♦ La ştrand a fost pusă în funcţiune instalaţia de filtrare a apei. Este în pregătire achiziţia balizelor antiîngheţ pentru iernarea bazinelor. În perioada imediat următoare, după ce vor fi efectuate ultimele retuşuri de către constructor, va avea loc recepţia la terminarea lucrărilor.

♦ Au fost semnate contractele contractele de lucrări pentru asfaltarea a două noi loturi de străzi din municipiu. Lotul 1 cuprinde străzile: Șirul Balta Lată, Norbert Pongracz, Zorilor, Livezilor, Ceferiștilor și D. Gherea. Lotul 2 prevede asfaltarea străzilor: Mărășești, Mărăști, Ion Neculce, Fdt. Ion Neculce și Rarău. In perioada imediat următoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor și va fi predat amplasamentul.

♦ A fost finalizată activitatea de refacere a marcajelor rutiere din municipiu pe o suprafață totală de 5.500 mp.

♦ Au fost executate marcajele rutiere la tronsonul doi din zona Timișoarei 110.

♦ A fost turnat stratul de uzură la parcările din cartierul Micro 3. Se lucreazaă la amenajarea spațiilor verzi și urmează să fie efectuate marcajele rutiere pe cele două zone de parcare.

♦ Firma Hidroconstrucţia, executant al lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă din municipiu a finalizat introducerea reţelei noi de ţevi în zona centrală a oraşului, respectiv Piaţa J.C. Drăgan, străzile Unirii, Avram Iancu, Andrei Şaguna şi Valeriu branişte şi a refăcut prin asfaltare carosabilul afectat de lucrări.

♦ Începând din data de 24 octombrie se realizează branşamentele pe străzile Crinilor, Nera şi Cornet.

♦ Se lucrează la reabilitarea prin asfaltare a trotuarelor. Au fost finalizate lucrările pe strada Ghe. Barițiu şi urmează străzile Rodnei şi Rozelor.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.