Mâini crăpate: Ce să faci dacă vrei să ai niște palme fără crăpături

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Îți dorești să ai niște mâini frumoase, fără crăpături sau pete? Atunci, este important să le îngrijești corect. Află, din articol, ce poți să faci dacă vrei să ai niște mâini sănătoase, pe care să îți facă plăcere să le arăți altor oameni.

Protejează-te când speli vasele

Speli manual vasele din bucătărie când se murdăresc și, de asemenea, folosești un detergent chimic ca să le cureți? În cazul in care nu știai, foarte mulți dintre detergenții de vase din comerț conțin substanțe nocive pentru sănătatea pielii de pe mâinile noastre. Prin urmare, dacă nu vrei să ai mâini crăpate sau altfel de probleme la nivelul palmelor și degetelor tale, ai la îndemână două variante. Prima este să începi să folosești doar detergenți de vase ecologici, iar cea de-a doua presupune ca, dacă speli vesela din bucătărie cu detergenți chimici, să îți protejezi mâinile cu niște mănuși chirurgicale din latex.

Folosește creme hidratante

Apelează la „ajutorul” cremelor hidratante cam de 6-7 ori pe zi, indiferent dacă ești acasă ori la serviciu. În cazul în care te afli în propria locuință, recomandarea noastră este să-ți pui cremele hidratante de mâini în baie, în dreptul oglinzii, astfel încât să îți sară în ochi și să fii nevoit (sau nevoită) să le aplici. În eventualitatea în care ești la job, ar fi indicat să ai în geanta ta măcar o cutie cu cremă hidratantă. Ca să-ți aduci aminte să te dai cu crema hidratantă când ești la birou, pune-ți alarma telefonului tău mobil să sune la fiecare 2-3 ore. După ce îți formezi un obicei, îți garantăm că nu o să mai ai nevoie de alarma telefonului tău ca să-ți amintești să-ți ungi mâinile cu o cremă hidratantă. Înainte să-ți cumperi câteva creme hidratante, pe care să le utilizezi acasă și la serviciu, cere-le câteva recomandări prietenilor și cunoscuților tăi.

Dă-te cu cremă cu protecție solară

De fiecare dată când este soare puternic afară, aplică niște cremă cu protecție solară pe toate părțile corpului tău afectate direct de soare. Cremele de soare nu doar că împiedică pielea ta să ardă și să se crape, ci reprezintă o adevărată barieră și împotriva instalării ridurilor.

Spală-te cu un săpun hidratant

Un săpun hidratant este ideal dacă nu vrei să ai mâini crăpate. Așadar, încearcă să te speli pe mâini, măcar de fiecare dată când ești acasă, cu un săpun hidratant. Spre deosebire de săpunurile obișnuite, cele hidratante nu îți îndepărtează, de pe pielea mâinilor, uleiurile pe care le produce, în mod natural, organismul tău.

Răsfață-te la spa

Un alt lucru pe care îl poți face, dacă vrei să ai pielea frumoasă, catifelată și sănătoasă este să mergi, periodic, la un centru tip spa. Într-un asemenea loc poți să beneficiezi de nenumărate tratamente benefice atât pentru piele, cât și pentru relaxarea ta. Ca să te mobilezi să vizitezi, periodic, un centru tip spa, îți recomandăm să optezi pentru unul aflat fie aproape de serviciu, fie lângă casa ta.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/cream-lubricate-the-cream-care-621340/

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.