Concertul din Peştera Româneşti va fi susţinut de Orchestra Filarmonicii din Arad

Share Button

Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT), împreună cu Asciația Speotimiș, Consiliul Județean Timiș și Primăria Tomești, organizează tradiționalul concert din Peștera Românești, din nordul munţilor Poiana Ruscă.

Cel de-al 34-lea concert simfonic din Peștera Românești va avea loc duminică, 28 octombrie, începând cu ora 13. Concertul din acest an va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad, care se reîntoarce după 30 de ani în peșteră pentru a concerta. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Neagu.

Timp de o oră, melomanii se vor delecta cu compoziții de W.A. Mozart, G. Verdi, J. Strauss, Fr. von Suppe ș.a. Intrarea la eveniment este liberă, pe baza taloanelor ce se vor da în localitatea Românești, în ziua concertului. Urcarea către peșteră durează aproximativ o oră și începe de la stația de autobuz din Românești.

Primul concert simfonic în Peștera Românești a avut loc în anul 1984, la inițiativa medicului Constantin Lupu, pasionat meloman și speolog.

La Româneşti se poate ajunge cu trenul până la Făget şi Margina sau cu maşina pe ruta Lugoj – Făget – Coşava – Tomeşti – Româneşti.

AL PRESS

995

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.