Recviem pentru preafrumoasa Loredana, îngerul plecat prea devreme printre îngeri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Când ne părăsește o preafrumoasă fată, parcă însăși frumusețea lumii dispare. Iar viața, oricât de frumoasă era, împreună cu dragii noștri dragi, devine dintr-odată urâtă, mohorâtă, plictisitoare, ca o zi cu nori negri, cu ploaie și vânt, ca o noapte care parcă nu se mai sfârșește. Și parcă ne supărăm puțin pe Dumnezeu, devenim geloși, invidioși că îi ia la EL, prea devreme, pe îngerii pe care ni i-a dat să ne facă mai frumoasă nouă viața. Dar Dumnezeu, în marea lui bunătate, ne iartă. Și tot EL, în marea lui bunătate, ne face să suferim pentru a înțelege că nimic nu e veșnic aici, că toate vin de la EL și la EL se întorc toate.

Săptămâna trecută, mai exact miercuri dimineața, 15 ianuarie 2020, toate postările de pe Facebook au devenit virale, dar funebre. Știrea că o preafrumoasă fată din preafrumosul nostru oraș ne-a lăsat mai singuri, mai triști, mai fără speranță a făcut rapid înconjurul țării. Toate site-urile, toate posturile de radio și tv, toate rețele de socializare au mediatizat, cu răceala „stirilor de la ora 5”, în goana după audiență, neverosimilul și nefericitul eveniment, pe care noi, cei de la Actualitatea, nu am considerat oportun să-l mediatizăm.

De ce? Poate pentru că nu am dorit să adăugăm la suferința celor care pierd o persoană dragă și suferința provenită din mediatizarea în exces a nefericitului eveniment, care, într-un fel, îi înjosește, îi face mai vulnerabili, mai triști, mai fără speranță în fața adevărurilor vieții. Nici o știre de genul ăsta nu conține condoleanțe, iar dacă ar conține, ar fi strict formal. Și vă spunem asta din proprie experiență, când am publicat știri despre persoane dispărute prematur, persoane pe care nu le-am cunoscut și față de care sufletul nu rezonează ca în cazul în care le cunoști.

Noi nu am cunoscut-o personal pe Loredana Musta, deși frumusețea și felul ei de a fi erau cunoscute de mii de lugojeni. Doar postările ei de pe Facebook ne erau cunoscute și le apreciam de fiecare dată. Era, desigur, o apreciere virtuală a unei frumuseți reale, care exista foarte aproape de noi, și care acum a încetat să mai existe. Asta e durerea cea mare, a celor care înțeleg că nimic nu e veșnic, nici în lumea imaginară, nici în cea reală, cu atât mai puțin în lumea virtuală, care se dovedește a fi, din ce în ce mai mult, nesentimentală.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, știrea pe care ar fi trebuit (cine spune că ar fi trebuit?) să o publicăm în ediția de săptămâna trecută.

Loredana Musta și-a pierdut viața
sub mașina care s-a răsturnat peste ea

Accident grav, în noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, pe DN 68A, în apropiere de Lugoj. O tânără de 26 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina, pe Dealul Viilor.

Accidentul a avut loc puțin înainte de miezul nopții. Autoturismul condus de tânără a părăsit carosabilul și s-a dat peste cap, iar șoferița a fost aruncată din mașină, care a căzut peste ea.

Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața și după ce a fost extrasă de sub autoturism de către echipele de la descarcerare a fost declarată decedată.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs tragedia. Cel mai probabil, tânăra a pierdut controlul volanului din cauza poleiului de pe șosea.

Loredana Musta circula din direcția Lugoj spre Făget, intenționând să ajungă la Sudriaș”, scrie LugojInfo.ro.

Tânăra de 26 de ani, farmacistă în Lugoj, a pierdut controlul volanului pe DN 68A, iar autoturismul Ford Fiesta pe care-l conducea a ieşit în afara şoselei şi s-a răsturnat.

* * *

Pagina ei de Facebook e plină de mesaje de consternare, mesaje de adio din partea prietenilor și cunoscuților, mesaje de condoleanțe adresate familiei greu încercate de plecarea prea devreme a frumoasei Lory.

Ultima sa postare cu text, restul fiind doar fotografii, datează din 4 octombrie 2019 și se referă la un articol pe care l-a distribuit de pe site-ul Psihologia de azi și care se întitula „Dumnezeu nu întârzie niciodată! În viață totul se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple”.

În comentariul său, Loredana adăugase: „Să așteptăm momentul. Credeți în Dumnezeu! El ne va duce în locul pe care îl merităm să fim. În cea mai simplă zi. Poate chiar atunci când ne așteptăm cel mai puțin”.

Ce mai poți spune? Suntem reduși la tăcere și suferință în fața unui mare adevăr pe care îl ignorăm zi de zi, ca și cum am trăi veșnic. Dar cel care într-adevăr este VEȘNIC își completează rezervația de îngeri cu îngerii care trăiesc printre noi și ne fac mai frumoasă viața, atâta vreme cât îi avem printre noi.

Dumnezeu să te țină în lumină lină, Loredana Musta!

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.