Trei profesori și cinci elevi de la Școala din Margina se află la Vico Equense, Napoli, Italia, în cadrul unui proiect Erasmus +

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială „Sorin Titel” din Margina este parteneră într-un proiect Erasmus +, care se desfășoară în perioada 2019-2021. Tittlul proiectului este „Be my guide! I want to know about european countries”.

Țările partenere în acest proiect sunt: Istituto Comprensivo Statale „Filippo Caulino” Vico Equense, Italia – coordonatorul proiectului,  Școala Gimnazială „Sorin Titel” Margina, România,  Zespół Szkół w Uhrze imienia Romualda Traugutta, Vilnius, Lituania,  Szkola Podstawowa nr 1  Sepolnie Krajenskim, Sępólno Krajeńskie, Polonia și Hacı Numan Ortaokulu, Istanbul, Turcia.

„Suntem 5 școli europene care doresc să se alăture eforturilor noastre de a crește cunoștințele și interesul elevilor pentru subiecte legate de moștenirea culturală a țărilor noastre – Geografie și Istorie. Mai mult decât atât, într-o lume atinsă de globalizare în care indivizii au tendința de a trece cu vederea propria moștenire națională, avem nevoie ca elevii noștri să revină la propriile rădăcini cunoscând obiceiurile și tradițiile transmise din generație în generație. Vrem să cultivăm sentimentele patriotice ale elevilor noștri, făcându-i să privească înapoi spre trecutul și originile lor, deschizându-și, în același timp, orizonturile către alte culturi și specificul lor”, spune prof. Angelica Popovici, director la școala din Margina.

Scopul principal al proiectului este de a crește conștientizarea culturală și interculturală a tuturor actorilor implicați în implementarea acestui proiect, elevi și profesori deopotrivă, dar și părinți și comunitate.

„Dorim să  creștem  gradul de conștientizare culturală a elevilor, făcându-i să cunoască mai mult despre istoria, geografia, literatura, obiceiurile, tradițiile țărilor de unde provin partenerii. Instituțiile partenere vor beneficia de bunele practici dobândite și transferate prin participarea elevilor și profesorilor la schimburi. Vom dezvolta dimensiunea europeană a școlii și vom fi mai bine pregătiți pentru a gestiona proiecte în cadrul Erasmus plus”, a adăugat prof. Angelica Popovici, director la școala din Margina.

În perioada 16-22 februarie 2020 are loc prima mobilitate a proiectului, reprezentanți din toate țările implicate în proiect întâlnindu-se în Italia. Din partea Școlii Gimnaziale „Sorin Titel” din Margina, care reprezintă România, participă trei cadre didactice și cinci elevi.

Nicolae SILADE

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.