Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” nu se dă bătut. Luptă în continuare pentru titulatura de colegiu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Toate cele trei colegii lugojene, „Coriolan Brediceanu”, „Iulia Hasdeu” și „Valeriu Braniște” și-au pierdut această titulatură anul trecut, motivul invocat fiind rezultatele slabe la examenul de bacalaureat. Singura instituție de învățământ care a contestat această decizie, considerând-o nedreaptă a fost Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”. Procesul este însă lung și anevoios, iar până acum rezultatul nu este unul încurajator, acțiunea fiind respinsă de Curtea de Apel București. Sentința nu a fost comunicată, iar conducerea instituției de învățământ din Lugoj nu știe ce să facă pe mai departe.

Pot să vă spun că acțiunea Colegiului de anulare a ordinului ministrului a fost respinsă de Curtea de Apel București, sentința nefiind încă comunicată. După comunicarea sentinței  avem posibilitatea să acționăm mai departe la Înalta Curte de Casație și Justiție, dacă considerăm că putem face acest lucru. Această acțiune nu este una de orgoliu, ci pur și simplu, prin consultarea altor juriști, considerăm că avem dreptate și luptăm pentru acest lucru. Luptăm pentru elevii liceului nostru, deoarece și anul acesta, după cum ați văzut, rezultatele la examenul de bacalaureat ne îndeamnă să luptăm pentru ei. Avem un procent de promovabilitate de 93 % la promoția curentă la bacalaureat și îi felicit pe această cale”,

a declarat Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”.

Aurelian Sima se consolează însă și spune că nici Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, cu procent de promovabilitate de 100 %, nu are titulatura de colegiu.

„După cum ați văzut și rezultatele, noi stăm foarte bine cu procentul la nivel de județ, iar pe primul loc în Timiș este Liceul Moisil, deci nu are titulatura de colegiu. Nu afectează cu nimic elevii că rămâne liceu sau colegiu, dar fiind luată pe nedrept am considerat că trebuie să luptăm pentru această cauză”,

a afirmat Aurelian Sima.

Ordinul de ministru care revocă titulatura de colegiu a fost primit de conducerea Liceului Teoretic “Coriolan Brediceanu” la finalul lunii septembrie, anul trecut. De atunci situația este neschimbată, în ciuda eforturilor făcute.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.