Laptopuri pentru elevii de la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Încă de când a fost anunțată măsura de suspendare a cursurilor, în contextul pandemiei COVID-19, o măsură menită să protejeze copiii de îmbolnăviri, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Timiș a fost preocupat de continuitatea procesului de învățare, dar, mai presus, de starea de bine a copiilor, ca sănătatea emoțională  să nu fie afectată major.

Trebuie să ne adaptăm, trebuie să facem față provocărilor și să găsim soluții: școala online (prin platforme de tip Zoom sau Google Classroom), lecții tv – #TELEȘCOALA, tutoriale video sau fișe transmise prin diverse canale de comunicare online.

În acest sens, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Balinț au început să desfășoare activități de e-learning, dar au întâmpinat probleme întrucât doar 35% din elevi dețin device-uri .

„Pentru că nu dorim să lăsăm nici un copil în urmă, mai ales pe cei din clasa a VIII-a, și pentru că suntem conștienți că există și elevi care provin din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic sau cărora familiile nu le-au achiziționat device-uri care să le permită să acceseze platformele online pe care lucrează colegii noștri, am luat legătura cu doamna director Negomireanu Simona care coordonează  Centrul pentru Educația adulților de la Bodo, care ne este parteneră,și am solicitat ca laptopurile pe care le dețin să fie date în custodie elevilor care nu pot accesa nicio resursă educațională pentru că nu au echipamentele necesare”, ne-a declarat Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Dănuț Crașovan, primarul comunei, împreună cu voluntarii IREA au  distribuit aceste laptopuri  pentru a asigura egalitatea de șanse elevilor din comună care nu se puteau conecta la resusele educaționale.

Datorită bunei colaborări dintre Școala Gimnazială Balinț și Universitatea de Vest din Timișoara, studenții s-au oferit să acorde sprijin acestora prin asigurarea de la distanță a 8 ore de mentorat elevilor care au primit laptopuri.

„Bucuria elevilor beneficiari a fost mare. Sperăm că se vor putea conecta și vor reuși să asimileze cunoștințele transmise de cadrele didactice către ei. Este important să stăm acasă și, implicit, să mutăm școala acasă, pentru a putea, după aceea, să ne întoarcem sănătoși la școală”, a ținut să precizeze Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Denisa GREGA

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.