Volei A1. C.S.M. Lugoj – retrospectivă (I)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sezonul competițional 2019 – 2020, încheiat abrupt în urmă cu câteva zile, a reprezentat a zecea ediţie consecutivă a Campionatului Național A 1 feminin pentru reprezentantele Lugojului. A fost un sezon cu totul special, în care echipa naţională de senioare a României (în lotul căreia au fost selecţionate trei sportive de la C.S.M. Lugoj – Diana Balintoni, Daiana Roman şi Andreea Petra, primele două evoluând în jocurile oficiale, iar căpitanul naționalei și al lugojencelor a fost desemnat MVP-ul finalei) a câştigat Silver League în Europa, lotul de tineret – junioare (cu lugojencele Georgiana Popa şi Patricia Bărbulescu în componenţă) a obţinut argintul la Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar echipa naţională sub 18 ani (cu aceleași sportive ale C.S.Ș. Lugoj în lot) s-a clasat pe locul şase la Campionatele Mondiale din Egipt, devansând, printre altele, mari forţe ale voleiului mondial (Rusia, Turcia, Serbia). De asemenea, sezonul oficial pornea la drum după două performanţe deosebite ale echipelor de club româneşti în Europa – C.S. Știința Bacău prezent în semifinalele CEV Cup, iar C.S.M. Volei Alba Blaj în finala aceleiași competiții.

După ce cu un an înainte a reușit să încheie campionatul pe poziția a cincea (în condițiile în care prima ligă și-a încheiat parcursul în 8 competitoare, Agroland Timișoara înclinând steagul între tur și retur) și, ca urmare, să se califice în Cupele Europene intercluburi 2019, în premieră istorică pentru sporturile de echipă lugojene, voleiul urma să aibă un parcurs și mai greu în campionatul 2019 – 2020.

Așa încât vara a fost destul de agitată, într-o concurență acerbă pentru desenarea unor loturi competitive pe care, evident, le doreau și celelalte grupări. Într-o companie valoroasă, cu unsprezece team-uri bine mobilate financiar și, unele, garnisite cu sportive de talie și mondială, C.S.M. Lugoj a prezentat un lot de treisprezece sportive din care au făcut parte șapte lugojence. Opt autohtoni în lot incluzându-l pe Vasile Canea, preparatorul fizic ce întregea staff-ul tehnic valabil și un sezon înainte, cu Ugljesa Segrt și Dragan Grbic pe bancă.

În distribuţia cu care voleiul local debuta în toamnă – FOTO 1 –  se regăseau, din lotul anului precedent:  Diana Balintoni (4), Daiana Roman (14), Andreea Petra(1), Bianca Albăstroiu (5), Alexandra Cauc (6), Andra Badiu-Savu (17), Georgiana Popa (8), Patricia Bărbulescu (16)  și sârboaica Nina Kocic (10). Alături de care au revenit în grup Laura Petria (Lungu) (11), Adriana Popa (Rotaru) (13), Alexandra Panţiru (7) și Tamara Ignjic (12 – ex-Partizan Belgrad), singura noutate absolută în echipa cu care voleiul a luat startul. Un lot echilibrat, cu câteva valori certe și promisiuni de viitor, croit oarecum pe posibilitățile financiare ale clubului, cu obiectiv calificare în faza Play-Off, între primele șase echipe ale țării. Obi-ectiv pe care și l-au fixat, pe lângă titratele Blaj, Dinamo, Târgoviște și Bacău, și componentele grupului Galați – Pitești – Cluj – Medgidia – Lugoj.

Două acțiuni importante de pregătire urmau să aibă loc înaintea primului joc oficial, între 20 şi 22  septembrie, Centenarul Universitatea Cluj Napoca, turneu împreună  cu gazdele şi Jaszbereny RK, echipă de primă ligă în Ungaria. Urmând ca între 27 şi 29 septembrie, în Sala Sporturilor,  să aibă loc ediţia cu numărul zece a competiţiei „Cupa CSM Lugoj”. Onorată de prezenţa a două campioane naţionale în 2019,  Zeleznicar Lajkovac – Serbia şi C.S.M. Volei Alba Blaj – România. Cărora să li se adauge Universitatea Cluj şi C.S.M. Lugoj. Totul cu o săptămână înaintea meciului inaugural cu Argeș Pitești, programat în 5 octombrie. (Va urma)

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.