„La Negra”, sora celui mai periculos traficant de droguri din lume, a fost extrădată în SUA

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

July 1, 2022, Bogota, Cundinamarca, Colombia: Nini Johana Usuga alias 'La Negra', sister of Colombian drug lord Dairo Antonio Usuga, alias 'Otoniel', is escorted by Interpol police officers before her extradition to the United States of America at the CATAM Military Airbase, in Bogota, on July 1, 2022. Nini Johana Usuga was also extradited along members of the former FARC Guerrilla. Photo by: Stringer/Long Visual Press,Image: 704384712, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Columbia a extrădat-o vinerea trecută în Statele Unite pe Nini Johana Usuga, sora lui „Otoniel”, considerat cel mai periculos traficant de droguri până la arestarea sa, relatează Reuters.

Usuga, poreclită „La Negra”, este acuzată de spălare de bani proveniți din traficul de droguri pentru cartelul lui „Otoniel”, Clanul Golfului, și gestionarea relațiilor internaționale cu carteluri din alte țări precum Mexic.

Dairo Antonio Usuga, zis „Otoniel”, a fost extrădat în Statele Unite, în luna mai. Traficantul de 50 de ani a fost arestat la 23 octombrie în nord-vestul ţării în cursul unei vaste operaţiuni militare.

Autoritățile columbiene spun că el este vinovat pentru moartea a sute de columbieni din Forțele de securitate. Alături de „La Negra” au mai fost extrădate 6 persoane acuzate de trafic de droguri.

Provenit dintr-o familie de ţărani din nord-vestul Columbiei, Dairo Antonio Usuga a fost un luptător într-o gherilă de extremă stângă, apoi un paramilitar de extremă dreaptă înainte de a prelua conducerea unei organizaţii de trafic de droguri având aproximativ 1.600 de membri, care exporta în medie în fiecare an aproape 300 tone de cocaină în aproximativ treizeci de ţări, potrivit autorităţilor.

El i-a urmat la conducerea Clanului Golfului fratelui său, Juan de Dios, zis „Giovanni”, care a fost ucis de poliţie în 2012.

În cinci decenii de război împotriva drogurilor susţinut de Statele Unite, Columbia a ucis sau capturat mai mulţi baroni ai drogurilor, printre care Pablo Escobar, împuşcat de forţele de ordine în 1993.

Țara rămâne însă cel mai mare producător mondial de cocaină, iar Statele Unite principala piaţă, în timp ce violenţa legată de traficul de droguri continuă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.