Drone subacvatice, capabile să transporte până la 200 kg de droguri prin Strâmtoarea Gibraltar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Poliţia spaniolă a confiscat pentru prima dată „drone submarine” care pot traversa strâmtoarea Gibraltar dintre Maroc şi Spania cu până la 200 de kilograme de droguri la bord.

Au fost confiscate trei drone submarine care urmau să fie livrate traficanţilor de droguri francezi pentru transportul de cocaină.

Aceste mici aparate submersibile fără echipaj, dirijate de la distanţă, pot fi folosite pentru transportul drogurilor prin strâmtoarea Gibraltar.

Opt persoane au fost arestate în Spania în cadrul acestei operaţiuni, care a condus la confiscarea unor drone aeriene de mari dimensiuni şi care aveau o autonomie de zbor de circa 30 de kilometri, suficient pentru a traversa cu droguri la bord strâmtoarea de 15 kilometri ce separă Spania de Maroc.

Reţeaua destructurată astfel şi care avea clienţi în mai multe ţări, printre care Danemarca, Franţa, Italia şi Spania, le oferea traficanţilor şi alte servicii, precum amenajarea de ascunzători în vehiculele rutiere pentru transportul drogurilor.

Spania este o poartă de intrare a drogurilor în Europa, provenind din America Latină, unde se află principalii producători de cocaină, şi din Maroc, un important producător de haşiş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.